Bronek

Pionier e-mobilności
Mi wymienili dolne ale przy okazji wymiany wązki fotela .{Sami z siebie} Myslałem nawet że to ściema bo akurat zamówili nie ta wiązkę i musiałem drugi raz dymać .
Nie zgłaszalem skrzypienia , bo załatwiłem to we wlasnym zakresie , po obejrzeniu filmików na YT i opinii posiadaczy . . Co dziwne było to z 3-4 lata temu i tylko w lewym . Do tej pory nic nie skrzypi a smarowane był jeden.
Istnie też duże pp, że skrzypią niektórym też dolne wahacze??
Z tymi wahaczami, to jak z wiązką klapy bagażnika , wymieniali sporej grupie ludzi i to czy coś się działo czy nie .

Z 3 dni mam mobilny i będą mi ekranik tylny wymieniać ale coś też grzebać przy klapce ładowania , choć nic nie zauważyłem . Może logi ???

Maruda

Zadomawiam się
Tak to dokładnie działa ze wszystkimi destination chargerami
Niekoniecznie, Byłem np. w Giżycku gdzie w Hotelu Bruno jest ładowarka tesli i była za darmo ale tylko dla gości hotelowych a reszta bezproblemowo ale płatna ryczałtem 70 pln. Auto i tak stało kilka dni w Ekomarinie to ostatecznie nie skorzystałem z hotelowej... a np. cena w Ekomarinie to aż 3 pln/kWh AC11 (dwa złącza) i dziwna aplikacja co trzeba wcześniej zasilić konto więc ten ryczałt przy pustej baterii się opłaca...

KrzysztofFly

Moderator
Czy u Was też jak wpiszecie Tesla UK w Google i wejdziecie przez pierwszy link (oficjalna strona Tesli) to podpina Wam Refferal Code od jakiegoś Marcina?
Chyba musisz wyczyścić ciasteczka w przeglądarce ;).

Michal

Moderator
Albo kliknąć jakiś inny link polecający ;)

lorence

Zadomawiam się
Taka akcja: tesla 3 nówka, zrobiłem jakieś 200kilemtrów, ładuję sie na GW przez ok 30min w tym czasie poszedłem na kawe. Wracam odjeżdżam i po dosłownie kilku sekundach szyba tak mocno zaparowała że musiałem okna pootwierać i się zatrzymać bo nawiew na szybę nic nie dawał, po chwili wszystko wróciło do normy. WTF ?

Last edited:

Pedr

Pionier e-mobilności
Taka akcja: tesla 3 nówka, zrobiłem jakieś 200kilemtrów, ładuję sie na GW przez ok 30min w tym czasie poszedłem na kawe. Wracam odjeżdżam i po dosłownie kilku sekundach szyba tak mocno zaparowała że nie musiałem okna pootwierać i się zatrzymać bo nawiew na szybę nic nie dawał, po chwili wszystko wróciło do normy. WTF ?
U mnie to samo się dzieje. Zazwyczaj pomaga rozmrażanie szyby i po kilkunastu sekundach jest ok.

Ratt

Posiadacz elektryka
U mnie to samo się dzieje. Zazwyczaj pomaga rozmrażanie szyby i po kilkunastu sekundach jest ok.
To jakiś bug w TM3HL. U mnie zawsze w takich sytuacjach automatycznie włącza odszraniane szyb (taka pomarańczowa ikonka ogrzewanej szyby) i nigdy nie były zaparowane niezależnie od pogody i temperatury.

Bronek

Pionier e-mobilności
Dzisiaj rano 6.30 auto przygotowane do jazdy z garażu z 13 st C i pierwsze 15 minut jazdy im parowanie
Zmienialem tryby itp. Ikonka odszraniania się sama w trybievAuto pojawia. Długo nie było nawiewu widocznego na ekranie (tego co się paluchami reguluje)
Myślę że "cała para" pracy klimy poszła w przygotowanie baterii?
Dobrze z mam ten tryb ataku chemicznego, to wtedy dyma na maxa wytwarzając nadciśnienie w kabinie a pobiera przez filtr.
Potem OK, nagle pojawiły się smugi wiatru i wszystko się unormowało.

daniel

Señor Meme Officer
To jakiś bug w TM3HL. U mnie zawsze w takich sytuacjach automatycznie włącza odszraniane szyb (taka pomarańczowa ikonka ogrzewanej szyby) i nigdy nie były zaparowane niezależnie od pogody i temperatury.
Jeśli to bug to u mnie też występuje. Jak jest duża wilgotność i auto postoi, to pierwszy podmuch z klimy zaparowuje całą szybę, a potem włącza odparowywanie i znika, ale po zatem jest fatalny.
Zastanawiam się czy to nie przez mokre filtry czy co, bo to dość powtarzalna sytuacja.