TomaszNow

Zadomawiam się
Mam pytanie: kupiłem Teslę w Czechach, chciałbym łączność premium opłacać w złotówkach a nie koronach (tylko taką mam teraz możliwość) , jak to można zmienić?
Podobnie chciałbym zmienić ze Spotify, sugeruje mi listy/utwory czeskie a chciałbym polskie :). Ktoś wie jak to zrobić?

nabrU

Moderator
Dlaczego pomimo włączonego i ustawionego na 35*C zabezpieczenia przed przegrzaniem w kabinie mam 60*C i musiałem chłodzenie włączyć ręcznie? Clue może być w tym że samochód spał przez 17 godzin?

1719319366994.png

Last edited:

pmlody

Pionier e-mobilności
Dlaczego pomimo włączonego i ustawionego na 35*C zabezpieczenia przed przegrzaniem w kabinie mam 60*C i musiałem chłodzenie włączyć ręcznie? Clue może być w tym że samochód spał przez 17 godzin?

View attachment 18745
Chłodzenie nie działa, jak masz aktywne alarm.

Pepek

Posiadacz elektryka
A nie stało auto dłużej w tym samy miejscu bez jazdy? Bo jak tak, to to może być to, że to się tylko w pierwszy dzień przegrzewania włącza, a potem już chyba nie. Jak u mnie stoi przed domem latem kilka dni w słońcu, to też tylko pierwszego dnia się to aktywuje, w kolejne już nie. Chyba, że wpadnie w nocy update, to to się resetuje i znowu kolejnego dnia samo działa, albo że odpalę ręcznie chłodzenie i je zaraz wyłączę - wtedy też znowu się samo uaktywnia te zabezpieczenie.

nabrU

Moderator
Chłodzenie nie działa, jak masz aktywne alarm.

Nieprawda. Właśnie teraz chłodzenie działa...

A nie stało auto dłużej w tym samy miejscu bez jazdy? Bo jak tak, to to może być to, że to się tylko w pierwszy dzień przegrzewania włącza, a potem już chyba nie. Jak u mnie stoi przed domem latem kilka dni w słońcu, to też tylko pierwszego dnia się to aktywuje, w kolejne już nie. Chyba, że wpadnie w nocy update, to to się resetuje i znowu kolejnego dnia samo działa, albo że odpalę ręcznie chłodzenie i je zaraz wyłączę - wtedy też znowu się samo uaktywnia te zabezpieczenie.

Samochód nie był ruszany i apka używana od wczoraj późnego popołudnia, więc spokojnie ponad 12h nieaktywności

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Kiedyś dało się ustawić AP, żeby aktywował się na aktualną prędkość, a potem można było zwiększyć ją ręcznie do zadanego marginesu (np. ograniczenie+10kmh)

Od jakiegoś czasu to nie działa. AP aktywujący się na bieżącą prędkość wyklucza zwiększanie prędkości AP ponad ograniczenie prędkości.

Pytanie: da się jakoś wykombinować, żeby było po staremu?

pmlody

Pionier e-mobilności
Nieprawda. Właśnie teraz chłodzenie działa...

Samochód nie był ruszany i apka używana od wczoraj późnego popołudnia, więc spokojnie ponad 12h nieaktywności
W sensie to zabezpieczenie przed przegrzaniem nie działa, jeśli masz aktywny alarm. Samo włączenie chłodzenia zdalnie działa.