Bronek

Pionier e-mobilności
Też mam tak ustawiony konieczny przy wjeździe do garażu, bo z przodu graty na styk. Ale przyzwyczaiłem się paszczą w dobie języka angielskiego.
Wew obieg to dwa kliknięcia i faktycznie nie dość że po prawej to niewyraźny.
Jeżdżę na nim w 100% po mieście

pmlody

Pionier e-mobilności
Dostajesz od tesli korektę na 500zl i o tyle mniej płacisz firmie leasingowej. Ja przeoczyłem ta fakturę korygujaca za co dostałem opierdziel od księgowej kilka dni temu :D

pmlody

Pionier e-mobilności
Ok, ale umowę z firmą leasingową podpisuje pierwotnie na pełną kwotę ta?
No tak, faktura jest za całość.

Poldek

Fachowiec
ja włączenie kamer umieściłem w menu szybkiego wyboru, natomiast najbardziej brakuje mi opcji włączenia zamkniętego obiegu. Można go wyłączyć ale sposobu na włączenie nie znalazłem (a spędziłem kiedyś dobrych kilka chwil czekając na córkę, próbując coraz to wymyślniejszych komend :))
‚Recyrkulacja powietrza’

Można jeszcze powiedzieć ‚wyłącz nawiew, a jak śmierdziel przejedzie to z powrotem powiedzieć ‚włącz nawiew’

Last edited:

Kmicin

Zadomawiam się
Hej takie pytanie jako przyszły posiadacz Tesli. Wraz z dziewczyną będziemy użytkowali Tesle, na 2 telefonach będziemy mieli pewnie "wirtualny" klucz czy jak to nazwać. Idziemy w 1 czasie do samochodu, jak reaguje Tesla wtedy, nie zwariuje jakoś?
Oraz jeśli mamy przypisane profile to Tesla automatycznie wykrywa ten profil z telefonu czy trzeba na ekran gdzieś kliknąć?
Czy do profilu użytkownika poza fotelem automatycznie ustawia się kierownica i lusterka z pamięci?

Przy wyjściu z samochodu kiera i fotel się odsuwają?

Dzieki wielkie

solik

Pionier e-mobilności
mozna to wlaczyc, ja to wylaczylem bo czasem nie wracalo do pierwotnych ustawien z profilu ; -) no i odsuwa sie daleko i czasem wyjscie bylo bez godnosci :D

danielm

Pionier e-mobilności
mozna to wlaczyc, ja to wylaczylem bo czasem nie wracalo do pierwotnych ustawien z profilu ; -) no i odsuwa sie daleko i czasem wyjscie bylo bez godnosci :D
odsuwa się tyle ile chcesz żeby się odsuwało :)
Hej takie pytanie jako przyszły posiadacz Tesli. Wraz z dziewczyną będziemy użytkowali Tesle, na 2 telefonach będziemy mieli pewnie "wirtualny" klucz czy jak to nazwać. Idziemy w 1 czasie do samochodu, jak reaguje Tesla wtedy, nie zwariuje jakoś?
Oraz jeśli mamy przypisane profile to Tesla automatycznie wykrywa ten profil z telefonu czy trzeba na ekran gdzieś kliknąć?
Czy do profilu użytkownika poza fotelem automatycznie ustawia się kierownica i lusterka z pamięci?

Dzieki wielkie
tworzysz dwa konta, dla siebie i dziewczyny, przypisujesz konkretny telefon do konkretnego konta. do tego ustawiasz trzecie konto ułatwionego wysiadania i w swoich kontach zaznaczasz czy mają z tego konta korzystać przy wysiadaniu. jak macie ustawione ułatwione wysiadanie to fotel się ustawi do pozycji kierowcy dopiero jak kierowca wciśnie hamulec. raczej wykrywa poprawnego właściciela a jak nie to klikasz na ekranie i przełączasz profile. profil zapamiętuje większość ustawień systemu, w tym fotel, lusterka i inne pierdoły

Michal

Moderator
Chyba chodziło Ci o "wygodne/łatwe wsiadanie" - kiedy fotel odsuwa się mocniej, przy otwarciu drzwi. Jest do tego gdzieś ustawienie w opcjach - ja też wyłączyłem.
Opis [tutaj] - trochę stary, bo teraz profile są w innym miejscu, ale reszta się zgadza.