Dzięki! Jakoś umknął mi ten wątek. Co do baterii - rzeczywiście nie dopisałem, 82kWhDużo zależy jaką masz baterię - są wersje z całkowitą pojemnością 75, 78 i 82 kWh
Prawda jest taka, że zasięgi nawet urosły na początku. Ja kupiłem właśnie pierwszy wypust TM3LR 2021 (produkcja 10.2020, odbiór 12.2020, bateria Panasonic) i choć nie wiem ile miałem na początku, to pamiętam, że dostałem boost zasięgu po kilku miesiącach.
Mam przejechane 38 000 km i z ostatniej trasy wychodzi mi pojemność baterii ~71,5 kWh (pojemności użytecznej), co wydaje się odpowiadać praktycznie dokładnie pojemności początkowej (75 - 3,5 kWh bufora).
Tutaj masz wątek na temat maksymalnego zasięgu:
Zasięg maksymalny tesla model 3
Czesc, Zamówiłem we wrześniu tesle model 3 LR, w papierach samochodu jest napisane maksymalny zasięg 580km. Jednak przy limicie ładowania 100% moge się naładować do 530km Jak to naprawić?forum.elektrowoz.pl
Padł lub nie padł, są problemy które dłoń obiecał naprawić przez update "za dwa tygodnie". Sprawdziłeś poza Teslą co z nim nie tak?Używacie pena w tesli? Ile wam wytrzymują? Mój oryginalny właśnie padł. Wytrzymał 15tys km. Muszę jakiś dysk chyba podłączyć.
jak cieplej to się więcej prądu zmieści do baterii, ważne by te testy robić w stałej temperaturzę, ja robie we własnym garażu, ale tak jak mówicie, moja jako nowa miała 360km zasięgu, potem wzrosło do 362km, po 2 latach było 345km, ostatnio jest 350km (lato przyszło)Z tego co pamiętam to auto potrafi w zależności od okoliczności pokazywać trochę inne wartości - nie wiem dokładnie o co chodzi ale tak bywa. Może to kwestia nagrzania baterii? Możesz sprawdzić jeszcze przed ładowaniem na SuC - wtedy możesz dostać inny wynik![]()
Na kompie niby działa ale wielkich testów nie robiłem.Sprawdziłeś poza Teslą co z nim nie tak?