Slomcio

Zadomawiam się
Często gdy jest na wifi np w domu bywają też błędy połączenia przy komendach głosowych. Kliknij na Auto w lewym rogu ,potem na ikonkę wifi na górze i wyłącz wifi .Może na LTE zadziała.
Działa tylko z Premium ale u nas Premium jest póki co dłużej niż miesiąc
Rozumiem że masz zaznaczone źródło karaoke?
Niestety na lte tez nie działa, po wybraniu piosenki pokazuje błąd połączenia

Darek1

Posiadacz elektryka
Rozważałem montaż 3F i 16A w garażu w bloku, ale koszt wyszedłby ok 4kpln. W związku z tym zrobię 1F 32A za ok 1,5kpln. Chciałem się upewnić, że przyjmie 32A na 1F.
Nie przyjmie. Na 1f max 16A z wtyczką kempingową. Z normalnym gniazdkiem max 13A - ładowanie w tempie 20km/godz. Mi cały czas wystarcza

rawier

Posiadacz elektryka
Jeśli masz odpowiednią wtyczkę podpiętą do EVSE (duże niebieskie jednofazowe 32A), to auto wie, że może ciągnąć 32A i tyle pozwoli.
Żeby ciągnąć 32A na trzech fazach, trzeba zmienić auto ;)
Pozwoli dopiero jak zacznie ładować i będzie w stanie zaciągnąć powyżej tych 16A. Nawet z 32A wtyczką bez rozpoczęcia procesu ładowania nie można zmienić w aplikacji na żądaną wartość natężenia. :(

rawier

Posiadacz elektryka
Nie przyjmie. Na 1f max 16A z wtyczką kempingową. Z normalnym gniazdkiem max 13A - ładowanie w tempie 20km/godz. Mi cały czas wystarcza
Przyjmie. :) Są dwa rodzaje wtyczek 1f (niebieskich) - mniejsza 16A i większa 32A. Obie można zamówić w Tesli w Ząbkach. Jak masz 32A i odpowiednie zabezpieczenia, które wytrzymają 32A - to przyjmie 32A. Wiem bo sam tak ładuję :)

rawier

Posiadacz elektryka

tokwi

Pionier e-mobilności
Szanowne grono do piątku podróżuje w końcu swoje 3. O dziwo wszystko działa włącznie z automatycznymi światłami i wycieraczkami. Jednakże mam jeden problem z aplikacja karaoke 😆. Cały czas pokazuje błąd połączenia po wybraniu piosenki. Już raz restartowaniem samochód i nie pomogło. Odpalałem ja jak samochód był na wifi i na lte. Wszystkie inne aplikacje działają. Macie pomysł jak przywrócić ta aplikacje do życia?
Jak wejdziesz w Karaoke, to wybieraj piosenki z menu „flagi” - wg języków
U mnie tak działa, choć z głównego menu wywala błąd.
Może to ten sam przypadek

rawier

Posiadacz elektryka
W ogóle cena tej wtyczki jest nieźle kosmiczna :)
To jest zwykła prosta przejściówka bez żadnej filozofii z tego co kojarze.
gdzieś czytałem, że ponoć jest tam jeszcze czujnik temperatury, i jak zacznie się grzać to ładowarka powinna obniżać pobór prądu.

cooler

Pionier e-mobilności
gdzieś czytałem, że ponoć jest tam jeszcze czujnik temperatury, i jak zacznie się grzać to ładowarka powinna obniżać pobór prądu.
Potwierdzam, tak robi, mam wszystko zamknięte w niewielkiej szafce i jak jest ciepło lub dłużej poładuje to z np 25A zmniejsza na 17-18 lub czasem mniej.
Dla mnie ta przejściówka 32A to must have, z nią i z porządnym wtykiem mamy pełne 16A z każdego gniazdka. Zawsze to nieco szybciej niż 10-13A ze standardowego schuko.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Rozważałem montaż 3F i 16A w garażu w bloku, ale koszt wyszedłby ok 4kpln. W związku z tym zrobię 1F 32A za ok 1,5kpln. Chciałem się upewnić, że przyjmie 32A na 1F.
Skąd taka różnica w cenie? Pytam, bo za moment będę przed takim samym wyborem. Jeszcze nie robiłem kosztorysu ale nie spodziewałem się, że różnica może być prawie trzykrotna... Jeśli można to podaj poproszę jaka długość kabla była przez Ciebie użyta i co jeszcze było droższe (oprócz samego kabla) w przypadku instalacji 3x16A.