tak jak w całej europie tylko gorzej.Jak to jest z FSD i rozszerzonym autopilotem w Polsce? Jak działają te obie opcje na naszych drogach?
Dobrze kombinujesz, da się takie rzeczy zrobić/kupić ale jeśli jesteś laikiem, to może najlepiej nie kombinuj tylko weź elektryka do zamontowania dedykowanego gniazda albo kup EVSE trójfazowe.Mega laik ze mnie. Czy do tego mobile Connector kupię przejściówkę aby podpiąć się pod 3 fazy (ale będzie się ladowal z mocą 1fazy)? Dobrze kombinuje? W sensie na początek mysle o takim tanim rozwiązaniu jeśli się da.
tesla kiedyś dawała connectora trójfazowego, od kilku lat daje jednofazowego, przejściówki podepniesz ale czy będą działać na jednej fazie? nie mam pojecia ale to Ci wiele nie da, równie dobrze możesz ładować się z gniazdka. tak jak napisano lepiej kupić trójfazowe EVSE jeśli koniecznie potrzebujeszMega laik ze mnie. Czy do tego mobile Connector kupię przejściówkę aby podpiąć się pod 3 fazy (ale będzie się ladowal z mocą 1fazy)? Dobrze kombinuje? W sensie na początek mysle o takim tanim rozwiązaniu jeśli się da.
tesla kiedyś dawała connectora trójfazowego, od kilku lat daje jednofazowego, przejściówki podepniesz ale czy będą działać na jednej fazie? nie mam pojecia ale to Ci wiele nie da, równie dobrze możesz ładować się z gniazdka. tak jak napisano lepiej kupić trójfazowe EVSE jeśli koniecznie potrzebujesz
A konkretniej? Czy FSD jakkolwiek działa? A jak sobie radzi rozszerzony autopilot na autostradach / eksresówkach?tak jak w całej europie tylko gorzej.
Obecna ładowarka w Tesli UMC jest tylko 1 fazowa, co najwyżej możesz zwiększyć jej moc do 7,4 kW dając odpowiednią przejściówkę.Mega laik ze mnie. Czy do tego mobile Connector kupię przejściówkę aby podpiąć się pod 3 fazy (ale będzie się ladowal z mocą 1fazy)? Dobrze kombinuje? W sensie na początek mysle o takim tanim rozwiązaniu jeśli się da.
radzi sobie bardzo dobrze, trzyma pasa idealnie, zwalnia przed pojazdami idealnie, pas zmienia wolniej niż trzeba i według głupich europejskich przepisów tylko że: nawet jak jedziesz z maksymalną dozwoloną prędkością zawsze ktoś jedzie szybciej więc tesla mu nie ustąpi lub nawet zajedzie mu droge bo ma gdzieś auta za tobą. w korkach idealnie, wszelkie inne zastosowania bardzo słabo, czyli skrzyżowań nie robi, rond nie robi. bardzo dobre zastosowanie między miastami jeśli Ci się nie spieszy i nie musisz koniecznie wyprzedzać każdego kto jedzie wolniej. do celu dojeżdzasz wypoczęty i rozwiązanie bardzo fajne, ważne byś nie miał większych oczekiwań niż auto może spełnić. w usa oczywiście potrafi dużo więcej, u nas przepisy związały mu ręce do tego stopnia że już sam z autostrady nie zjedzie mimo że niedawno zjeżdzał.A konkretniej? Czy FSD jakkolwiek działa? A jak sobie radzi rozszerzony autopilot na autostradach / eksresówkach?
Rozszerzony Autopilot (EAP):Jak to jest z FSD i rozszerzonym autopilotem w Polsce? Jak działają te obie opcje na naszych drogach?