danielm

Pionier e-mobilności
Przyjmowanie tych przepisów przez kraje jest dobrowolne. Miejmy nadzieję, że w odpowiednim czasie Tesla będzie potrafiła przekonać europejskich ustawodawców, że ograniczanie autonomii jest bezsensowne.
tak, jak VW i Mercedes wprowadzą swoje autonomie. do tego czasu tesla nie powinna sprzedawać w tych krajach FSD lub za znacznie niższą kwotę, zwłaszcza że co zaostrzą przepisy to Tesla musi się dostosowywać a każda nowa funkcjonalność która nie jest opisana przepisami jest zabroniona.

Kinga

Nowy na Forum
Szybkie pytanie: telefon tylko częściowo łączy się z autem. Połączenie bluetooth działa, jest pokazane jako "połączone" ale nie na poziomie wykonywania połączeń. Jak ktoś dzwoni, wcześniej miałam opcję, że mogę rozmawiać przez auto, teraz takiej możliwości nie mam. Ktoś wie w jaki sposób to naprawić? Próbowałam połączyć się ponownie - nie działa.

Rafalski

Posiadacz elektryka
Pamietam, że na na 2022.40.4 działało bez problemu, teraz mam 2022.40.4.1 i nie probowałem, ponoć coś tam grzebali z funkcja kontynuowania rozmowy w samochodzie, więc może coś zepsuli. Jaka wersja softu w samochodzie?

Michal

Moderator
Szybkie pytanie: telefon tylko częściowo łączy się z autem. Połączenie bluetooth działa, jest pokazane jako "połączone" ale nie na poziomie wykonywania połączeń. Jak ktoś dzwoni, wcześniej miałam opcję, że mogę rozmawiać przez auto, teraz takiej możliwości nie mam. Ktoś wie w jaki sposób to naprawić? Próbowałam połączyć się ponownie - nie działa.
Sprawdź ustawienia w telefonie i aucie.
W aucie trzeba wejść w "samochodzik" i kliknąć na górze po prawej znaczek Bluetooth - tam masz swoje urządzenia i sprawdź czy masz wszystkie uprawnienia.
W telefonie w ustawieniach Bluetooth, czy połączenie z autem ma wszystkie uprawnienia, a w szczególności "Połączenia telefoniczne".

Kinga

Nowy na Forum
Sprawdź ustawienia w telefonie i aucie.
W aucie trzeba wejść w "samochodzik" i kliknąć na górze po prawej znaczek Bluetooth - tam masz swoje urządzenia i sprawdź czy masz wszystkie uprawnienia.
W telefonie w ustawieniach Bluetooth, czy połączenie z autem ma wszystkie uprawnienia, a w szczególności "Połączenia telefoniczne".
Ok, sprawdzę. Dziękuję :)

danielm

Pionier e-mobilności
miałem tak w aucie zastępczym, dodałem sobie telefon jako bezkluczykowy kluczyk ale rozmów głosowych nie było. coś tam jeszcze trzeba kliknąć w ustawieniach w samochodzie ale z głowy nie pamiętam.

Darek1

Posiadacz elektryka
Mam taki problem. Czy ktoś się już spotkał z czymś takim?
Jak samochód jest zimny, to lewe światło mijania mruga. Później to ustaje

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
tak, jak VW i Mercedes wprowadzą swoje autonomie. do tego czasu tesla nie powinna sprzedawać w tych krajach FSD lub za znacznie niższą kwotę, zwłaszcza że co zaostrzą przepisy to Tesla musi się dostosowywać a każda nowa funkcjonalność która nie jest opisana przepisami jest zabroniona.
Przedstawiłeś wariant pesymistyczny. Ja uważam, że nawet powolna biurokracja szybciej ogarnie przepisy, niż niemieckie marki autorską autonomię :)