daniel

Señor Meme Officer
Głośność navi jest oddzielnie od muzyki - trzy kropki przy miejscu docelowym i tam gdzieś się ustawia - poszukaj.
Ściszyłeś pewnie, bo chciałeś przyciszyć muzykę ale jak robisz to podczas podpowiedzi głosowych to regulujesz ich głośność, a nie muzyki - upierdliwe to jest bo w jednej sekundzie regulujesz głośność muzyki, a w innej navi :p
Wydaje mi się że po prostu ikonka samochodu -> Nawigacja. Tam jest chyba głośność.

Kmicin

Zadomawiam się
Wydaje mi się że po prostu ikonka samochodu -> Nawigacja. Tam jest chyba głośność.
Tak, tam zmieniałem dałem na full i cisza cała drogę.
A później scroll cała drogę zmieniałem tylko głośność z navi mimo iż nie było wtedy komunikatów, nie chciał zmienić głośności radia.
Zawsze patrzyłem i nigdy nie wyciszyłem napewno navi przez przypadek nawet.

danielm

Pionier e-mobilności
Jak działa Spotify bez premium connectivity na koncie Tesli - jeśli zrobię hotspota z telefonu? Czy pojawiają się reklamy? Czy działa jak działało?
ręki sobie uciąć nie dam ale jak w 2021 rezygnowałem z premium to spotify działało normalnie na hotspocie. po kilku miesiącach się wylogowało z konta tesli i zniknął przycisk do logowania się. jak jest teraz w sumie nie wiem, zobaczymy w styczniu choć raczej będę płacić premium

Kmicin

Zadomawiam się
Chce dodać żonę jako 2 kierowcę aby miała pełny dostęp z swojego telefonu, wysłałem link żona go otwarla i są 2 opcje Zaloguj się albo Załóż konto.
Co ma zrobić, założyć nowe konto na swoje dane czy zalogować się na moje.
Chcielibyśmy aby na swoim telefonie miała pełny dostęp do App a później połączyć jako key i mieć osobne profile w aucie. Dzieki

Michal

Moderator
Chce dodać żonę jako 2 kierowcę aby miała pełny dostęp z swojego telefonu, wysłałem link żona go otwarla i są 2 opcje Zaloguj się albo Załóż konto.
Chcielibyśmy aby na swoim telefonie miała pełny dostęp do App a później połączyć jako key i mieć osobne profile w aucie. Dzieki
Moja żona ma apkę Tesla zalogowaną na moje konto. W aucie i tak powiążesz profil kierowcy z urządzeniem, a nie loginem. Chociaż jak zamierzacie mieć kilka aut, to wypadałoby mieć osobne konta, bo wtedy będą się synchronizować ustawienia.

danielm

Pionier e-mobilności
jeśli założy swoje osobne konto a ty dodasz ją jako kierowca do swojego to nie będzie mogła z apki umówić wizyty serwisowej i dodawać innych kierowców
jeśli będzie się logować na Twoje konto będzie miała pełne uprawnienia tylko nie jestem pewien czy poprawnie będzie wykrywać kierowcę jak obydwoje wsiądziecie do auta ale raczej to nie problem

Michal

Moderator
jeśli założy swoje osobne konto a ty dodasz ją jako kierowca do swojego to nie będzie mogła z apki umówić wizyty serwisowej i dodawać innych kierowców
jeśli będzie się logować na Twoje konto będzie miała pełne uprawnienia tylko nie jestem pewien czy poprawnie będzie wykrywać kierowcę jak obydwoje wsiądziecie do auta ale raczej to nie problem
Jak wsiadamy oboje, to i tak jedno urządzenie jest ustawione jako priorytetowe i to ono "wygrywa" walkę o profil kierowcy. Login w aplikacji nie miałby tutaj znaczenia.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Głośność navi jest oddzielnie od muzyki - trzy kropki przy miejscu docelowym i tam gdzieś się ustawia - poszukaj.
Ściszyłeś pewnie, bo chciałeś przyciszyć muzykę ale jak robisz to podczas podpowiedzi głosowych to regulujesz ich głośność, a nie muzyki - upierdliwe to jest bo w jednej sekundzie regulujesz głośność muzyki, a w innej navi :p
Sporo aut tak ma (np. Niro) - żeby np. ściszyć komunikaty nawigacji bez grzebania w menu trzeba czasem się wstrzelić ;-)

dawidgora

Posiadacz elektryka
Ok już się doinformowałem. Ładowanie na 100% pomaga jedynie w dokładniejszym szacunku SoC i zasięgu. Przedstawiłem limit że 100 na 80 i raz w tygodniu będę ładował do 100%.

Nie wiem czy można wrzucać na tym forum linki więc nie wrzucam, ale znalazłem artykuł, który to wszystko tłumaczy.