Bronek

Pionier e-mobilności
Bo moze nic sie nie zarejestrowalo? Np nie byl sktywowany w ustawieniach, bylo za malo baterii , nikt nie znalazł sie w obiektywie o ile byly ustawione kamery jako wzbudzanie (to nowa opcja) itd...

Last edited:

daniel

Señor Meme Officer
No to jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to na pamięci w schowku sprawdzić stan folderu TeslaCam i SentryClips w środku. Ale nie miałem tego problemu, więc konkretnego rozwiązania nie podam.
Też tak myślę. Zwłaszcza, że widzę tam dopisek "pamięć wewnętrzna" przy Wartowniku. Sprawdź czy masz pendrive i czy działa.

Przy okazji zapytam. Powinny przychodzić powiadomienia na telefon w czasie rzeczywistym, że Sentry coś nagrał? Bo na Wham Bam ciągle opowiadają, że ktoś dostał powiadomienie i poszedł sprawdzić do samochodu, a u mnie nic takiego się nie dzieje mimo tego, że kiedy wracam to mam kilka powiadomień w samochodzie.

SkropMe

Zadomawiam się
Też tak myślę. Zwłaszcza, że widzę tam dopisek "pamięć wewnętrzna" przy Wartowniku. Sprawdź czy masz pendrive i czy działa.

Przy okazji zapytam. Powinny przychodzić powiadomienia na telefon w czasie rzeczywistym, że Sentry coś nagrał? Bo na Wham Bam ciągle opowiadają, że ktoś dostał powiadomienie i poszedł sprawdzić do samochodu, a u mnie nic takiego się nie dzieje mimo tego, że kiedy wracam to mam kilka powiadomień w samochodzie.
Nie przy godzi żadne powiadomienie, powiadomienie przychodzi chyba jak ktoś autem poruszy

dawidgora

Posiadacz elektryka
Tylko jak się włączy alarm. Samo zbliżenie się do auta nie aktywuje alarmu.

SkropMe

Zadomawiam się
Bo moze nic sie nie zarejestrowalo? Np nie byl sktywowany w ustawieniach, bylo za malo baterii , nikt nie znalazł sie w obiektywie o ile byly ustawione kamery jako wzbudzanie (to nowa opcja) itd...
Zmieniłem w ustawieniach to już dawno, bateria 86% wiec to nie to, wchodząc do auta było powiadomienie o 2 nagraniach. Wczoraj też coś dziwnego z nagraniami się stało ale pomyślałem że chwilowy błąd.

Działa Wam podświetlanie tablicy rejestracyjnej? U mnie jak włączę światła drogowe na ON (nie AUTO), to ciemno. Diagnosta na przeglądzie mi to wykrył. Nie wiem, czy przestały działać, czy coś nie tak włączam.

(Może ten kabel w bagażniku w końcu się uszkodził 🤔)

Kmicin

Zadomawiam się
Jutro czeka mnie 1 ładowanie w pracy z słupka kablem type2. Czy da się ograniczyć moc ładowania z samochodu przy tym ładowaniu, czy tylko można regulować ładując z tzw cegły? Pytam bo dniówka 9h a po zakończonym ładowaniu mogę blokować max 3h miejsce więc chciałbym zmniejszyć moc, da się? Dzieki

Michal

Moderator
Jutro czeka mnie 1 ładowanie w pracy z słupka kablem type2. Czy da się ograniczyć moc ładowania z samochodu przy tym ładowaniu, czy tylko można regulować ładując z tzw cegły? Pytam bo dniówka 9h a po zakończonym ładowaniu mogę blokować max 3h miejsce więc chciałbym zmniejszyć moc, da się? Dzieki
W Tesli? Tak da się. Ustawiasz prąd ładowania i względem tego zmienia się moc. Minimalnie możesz ustawić chyba 6A, który daje:
√3 * 400 V * 6A ≈ 1,7 * 400V * 6A = 4 kW
, to oznacza, że w 9 godzin naładujesz ~36 kW / ~50%. Jak będziesz miał tyle wolnego miejsca w baterii to powinno wejść ;)