ELuk

Pionier e-mobilności
W którym salonie w Polsce (bo o zakupie w Tym kraju tutaj trwają rozmowy) stoją citroeny EV w kolorach do wyboru, z maksymalnym wyposażeniem, do odbioru za 10 dni?
Chętnie się dowiem, bo przekonałem kolegę do zakupu BEV, a jest zapartym fanem citroenów.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
W którym salonie w Polsce (bo o zakupie w Tym kraju tutaj trwają rozmowy) stoją citroeny EV w kolorach do wyboru, z maksymalnym wyposażeniem, do odbioru za 10 dni?
Chętnie się dowiem, bo przekonałem kolegę do zakupu BEV, a jest zapartym fanem citroenów.
Na teslowym forum proponujemy zakup Tesli i wymianę znaczka na Citroen ;)

Michal

Moderator

gim-kg

Pionier e-mobilności
no widzisz - ja mam inne doswiadczenie w tym temacie:
pojechalem do salonu
obejrzalem auta stojace na placu
wybralem kolor przez rzut moneta (wyposarzenie bylo maksymalne we wszystkich egzemplarzach na placu)
podpisalem papierki dzieki ktorym:
- salon zalatwil za mnie leasing
- salon zalatwl za mnie wniosek o dofinansowanie
- salon zalatwil za mnie rejestracje pojazdu
pojechalem do domu
wykupilem ubezpieczenie
10 dni pozniej odebralem umyte, ubezpieczone i zarejestrowane auto
Myślisz, że salon zrobił ci to za free? Każdy dealer to osobna firma, która ma podpisaną umowę z importerem/producentem na sprzedaż jego samochodów za określoną marżą. W Tesli kupujesz bezpośrednio od producenta, choć są pośrednicy np. EvDlaCiebie którzy za odpowiednią marże obsłużą cię nawet lepiej niż niejeden dealer. Różnica tutaj jest taka że możesz sam zdecydować.

Z drugiej strony trzeba przyznać, że odbiór Tesli przypomina odbiór samochodu z polmozbytu w latach osiemdziesiątych.

p0li

Pionier e-mobilności
Myślisz, że salon zrobił ci to za free?
oczywiscie ze nie - za ta mila obsluge zaplacilem 890€ ktore bylo dosc widoczna pozycja w cenniku
a jak bralem auto to nie bylo takiego ssania na rynku i dostalem taka wysokosc raty miesiecznej jaka mi pasowala (a nie ze dealer jeczal ze nizej niz 420€ nie moze zejsc) i dodatkowo leasing z ujemnym oprocentowaniem przez bank producenta

jak dla mnie - bomba :)