Bronek

Pionier e-mobilności
;-) Jedzie się pociągiem... My po ok 20 latach pierwszy raz to zrobilismy ICC.. Kawę dali i nie trzeba bylo w kiblu nosa zatykać. Także pod względem dokonanych zmian w transporcie, jazda Teslą to przy tym Mała Miki,

slaveq

Pionier e-mobilności
Muszę przyznać że atrakcji jest co nie miara w takim Pendolino, np. klapa w toalecie nie opada, nie ma już tych moich ulubionych z dzieciństwa kręcących się klamek w drzwiach, gdzie człowiek nie wiedział czy wysiądzie z pociągu. Chciałoby się powiedzieć "kiedyś to było"

Bartosz

Pionier e-mobilności
Muszę przyznać że atrakcji jest co nie miara w takim Pendolino, np. klapa w toalecie nie opada, nie ma już tych moich ulubionych z dzieciństwa kręcących się klamek w drzwiach, gdzie człowiek nie wiedział czy wysiądzie z pociągu. Chciałoby się powiedzieć "kiedyś to było"
A wsiadałeś drzwiami, czy normalnie, przez okno?

slaveq

Pionier e-mobilności
A wsiadałeś drzwiami, czy normalnie, przez okno?
Nie ale miałem taki irracjonalny ale głęboko zakorzeniony lęk przy wysiadaniu że się drzwi nie otworzą i pojadę dalej :). Kiedyś za młodziaka mi się zdarzyło że ta kręcąca klamka została mi w rękach i musiałem biec do innych drzwi walcząc z czasem żeby nie pojechać dalej. No i brakuje mi walki o miejsca, teraz sobie wymyślili miejscówki a powinna być jakaś nagroda za zajęcie najlepszego miejsca w przedziale.

danielm

Pionier e-mobilności
Jak działa ten podstawowy autopilot na autostradzie? Jak się go włącza? Tak jak tego rozszerzonego? Trzeba coś zmienić w ustawieniach?
raz w dół wajchą (model 3), to aktywny tempomat z utrzymaniem pasa ruchu. rozszerzony uruchamia się dwa razy wajchą w dół, jego funkcjonalność to to samo co podstawowy plus możliwość zmiany pasa ruchu a z autostrady zjedzie sam

Bronek

Pionier e-mobilności
Pewnie w opcjach jest to samo. Dwa razy prawa wajha w dół. Zmiana pasa to wrzucenie kierunkowskazu i bardzo delikatne muśnięcie kierownicy w kierunku tej zmiany. Mocne wyłączy AP. Ja właściwie lekko opiersm dłoń o kierownicę. Tesla robi to łagodnie. Sama też proponuje ten manewr. Jest odpowiedni komunikat co nalezy zrobić