Szybkość ładowania przy wysokim poziomie naładowania

to_masz

Posiadacz elektryka
Czy ktoś z Y RWD i BYD Blade oraz logujący dane do TeslaMate chciałby podzielić się swoimi statystykami ładowania? Pomogę ze wszystkim co będzie trzeba? 😉 Oczywiście potrzebne by było kilka ładowań na SUC v3, v4 albo innych 175kW+.

nabrU

Moderator
A takie coś wychodzi z TeslaFi (tutaj ładowanie od 5 do 80% dla 'starej' TM3):

1721314702213.png

rawier

Posiadacz elektryka
@to_masz Chyba kiepski wątek na dostanie odpowiedzi na to pytanie.

Tak wyglądało "idealne" ładowanie TM3LR HL, z przygotowaną baterią, 11% - 85% na SuC v4 w Szczecinie:
View attachment 19266
zastanawia mnie spadek poniżej 100kW już przy 52%. Będę niedługo w Szczecinie to zobaczę jak jest u mnie - ale spodziewam się, że 60% powinienem osiągnąć przy 100kW (TM3P). Jaką masz baterię?

Michal

Moderator

Michal

Moderator
Możliwe, chociaż raczej zaczęłaby się wyżej i wcześniej, spadała podobnie. Tak czy inaczej problem czysto teoretyczny, bo nie zrobię sobie przecież ekstra rundki wokół Szczecina, żeby zrzucić prąd przed lądowaniem.
W Tesli jak zaczynasz z niższym stopniem naładowania, to całe ładowanie ma lepsza krzywą. Tak to niestety działa. W trasie możesz "sterować" stopniem naładowania na ładowarce jadąc trochę szybciej.

Przemmo

Posiadacz elektryka
W Tesli jak zaczynasz z niższym stopniem naładowania, to całe ładowanie ma lepsza krzywą. Tak to niestety działa. W trasie możesz "sterować" stopniem naładowania na ładowarce jadąc trochę szybciej.

Oto moje ładowanie w Lućmierzu ze środy. Byłem po 10, na początku sam. Całość zajęła 35 minut.

Attachments

• Screenshot_20240721_005042_io.tessie.app.png
    Screenshot_20240721_005042_io.tessie.app.png
    81,8 KB · Liczba wyświetleń: 32
  • Screenshot_20240721_005335_io.tessie.app.png
    Screenshot_20240721_005335_io.tessie.app.png
    38,5 KB · Liczba wyświetleń: 32