Tak się dla nas kończy uzależnienie od dostaw paliw kopalnych

Michal

Moderator
Screenshot_20241223-125304.png

Michal

Moderator

nabrU

Moderator
Aaa OK, nowe reguły tzw. 'road tax' od 1 kwietnia 2025. Ja już się otaksowałem za darmo niedawno, więc 195 funtów mi przyjdzie płacić za niecały rok.
'Expensive car supplement' czyli 410 funtów co rok przez 5 lat mnie nie dotyczy (to na nowe samochody - równiez ICE - kupione po 01.04.2025 w cenie powyżej 40k GBP)

Michal

Moderator
Aaa OK, nowe reguły tzw. 'road tax' od 1 kwietnia 2025. Ja już się otaksowałem za darmo niedawno, więc 195 funtów mi przyjdzie płacić za niecały rok.
'Expensive car supplement' czyli 410 funtów co rok przez 5 lat mnie nie dotyczy (to na nowe samochody - równiez ICE - kupione po 01.04.2025 w cenie powyżej 40k GBP)
No widzisz, dlatego napisałem żeby nie trzęrześć portkami, bo nic strasznego...

Fenrise

Pionier e-mobilności
🤦🤦🤦
Jak na razie wcale jeszcze nie "otwarcie", bo taka dyskusja nie miała miejsca na otwartym forum. W każdym razie było wiadome, że prędzej czy później takie głosy się pojawią i się pojawiły - ze spodziewanych kierunków - Niemiec, Węgier i Słowacji.

ELuk

Pionier e-mobilności
Jak na razie wcale jeszcze nie "otwarcie", bo taka dyskusja nie miała miejsca na otwartym forum. W każdym razie było wiadome, że prędzej czy później takie głosy się pojawią i się pojawiły - ze spodziewanych kierunków - Niemiec, Węgier i Słowacji.
Rosja ich wynagrodzi, i znowu sojusz niemiecko-rosyjski będzie miał się dobrze (będzie koszerny) jak zwykle.
Polska jak zwykle znowu będzie między młotem a kowadłem. Ale za to nasz Donald T. odetchnie z ulgą i będzie znowu mógł mówić, że „Rosję trzeba akceptować taką jak ona jest”.
Bo wrogiem największym jest teraz dla wszystkich, nomen omen inny Donald T.
😉🤣

ELuk

Pionier e-mobilności
Dla Ciebie to chyba raczej idolem, wraz z całym szemranym otoczeniem...
Tak sądzisz, bo od lat wytykam Wam obsesje na punkcie MElona i Tesli? 🤣🤣🤣
Atakowaliście Muska i Teslę jak jeszcze wielbiła go lewica, a był wrogiem nr 1 prawactwa, co mogło powodować Waszą frustrację.
No ale teraz wróg pełną gębą, idealny do nienawidzenia.., 🤣🤣🤣

Ev3

Pionier e-mobilności
Atakowaliście Muska i Teslę jak jeszcze wielbiła go lewica,
A kto to Jest Wy?
Homo sovieticus się odzywa?

Bo nie przypominam sobie abym osobiście w ogóle wiedział, że to jakiś idol lewicy jest, więc ciężko żebym go za to atakował.
Ani w ogóle żebym wtedy o nim pisał.

Dopiero jak zdurniał do reszty i skumał się z pomarańczowym.
I na wszystko sam sobie zasłużył, więc po co się pienisz i na siłę próbujesz go bronić?