Np. gy chcesz "optymalnie" korzystać z produkcji fotowoltaiki lub nie możesz/nie chcesz obciążyć instalacji 3x16A.Oświeci mnie ktoś w jakim celu regulować prąd ładowania?
WallConectory gen3 można trafić nowe za 1200 zł ale bez faktury. Jaxsie dpieszylem i kupiłem za 1500. Jest zdecydowanie lepiej dopasowany do Tesli (aplikacja, otwieranie klapki, zgrywanie 2-3 ładowarek, itp) niemniej nawet w najniższej cenie tj 2 x drożej niż ten Schneider. To wbrew pozorom może być dobre rozwiązanie jako okazjonalny wall box w miejscu gdzie często podróżujemy (rodzice, teściowie, dom letniskowy z dobrym przyłączem, itp)
Pewnie tak ale nie wiem czy jak mówimy o wall boxach w okolicach 1000 zł gdzie jednym z wariantów jest sklep oferujący przez anazonCzasami dla niektórych jednak faktura jest bardzo ważna . Nie licząc kwestii wrzucenia w koszty to masz poprostu dowód zakupu gdyby była potrzebna gwarancja itp
Ja mam jednego WC w garazu, ale chce miec tez cos przed garazem bo nie zawsze moge do niego wjechac.WallConectory gen3 można trafić nowe za 1200 zł ale bez faktury. Jaxsie dpieszylem i kupiłem za 1500. Jest zdecydowanie lepiej dopasowany do Tesli (aplikacja, otwieranie klapki, zgrywanie 2-3 ładowarek, itp) niemniej nawet w najniższej cenie tj 2 x drożej niż ten Schneider. To wbrew pozorom może być dobre rozwiązanie jako okazjonalny wall box w miejscu gdzie często podróżujemy (rodzice, teściowie, dom letniskowy z dobrym przyłączem, itp)
Miałem Webasto (brandowane przez Forda) i wywaliłem. Niby też firma nie z pierwszej łapanki, ale byli aż zbyt nadgorliwi. Na przykład wallbox sprawdzał, czy napięcie nie spadało poniżej normy (207V). Tymczasem u mnie zimą w nocy gdy nie działały żadne fotowoltaiki to obciążenie 11kW spokojnie potrafiło zbić napięcie poniżej 207V. Po rozłączeniu napięcie oczywiście z powrotem się podnosiło, więc wallbox znowu startował, no ale skoro wystartował to napięcie znowu spadało i tak w kółko. Więc jak dla mnie priorytetem stał się wallbox, który przede wszystkim nie jest nadgorliwy.Shneider to nie firma z pierwszej łapanki . Pod względem zabezpieczeń czy sterowania to są bardzo wysoko . Daj znac jak to chodzi