jak to nikt nie widział? ja widziałem, chociażby w tym miejscu:Problem w tym, że nikt nie widział polskiej instrukcji do R5, bo np. angielska twierdzi że ACC jest zawsze 'stop and go'. Nie sądzę aby ACC działało inaczej w R5 na rynek brytyjski i inaczej np. w Polsce czy Niemczech.
A którą dokładnie opcję z cennika z R5, to powyższe opisuje, ktoś wie?jak to nikt nie widział? ja widziałem, chociażby w tym miejscu:
Którego?
Wstawiłeś jakiś o tempomacie bez Stop & Go?
W każdym razie cytuję ponownie opis:
"Wyłączenie:
Tempomat wyłączy się automatycznie przy prędkości poniżej 30 km/h lub po naciśnięciu pedału hamulca lub sprzęgła."
jak to nikt nie widział? ja widziałem, chociażby w tym miejscu:
https://pl.e-guide.renault.com/plk/renault-5/Dowiedz-sie-wszystkiego-o-swoim-samochodzie
Nadal nie o to chodzi.Proszę, link do filmu Renault o nieadaptacyjnym tempomacie (czy jak to oni nazywają: regulatorze prędkości):
Ale to ty dzwoniłeś...Chyba nie doczytałeś o co chodzi.
który został niechlujnie przetłumaczony..HINT: W polskim cenniku,
Do Ciebie?Ale to ty dzwoniłeś...
Nic z tych rzeczy nie miało miejsca.Pytałeś, dostałeś odpowiedź, nie zrozumiales i teraz "wyjaśniasz"
W R5?Ja o nic nie pytałem, ja te ACC oba mam i używam.
Może.który został niechlujnie przetłumaczony..
Nadal nie o to chodzi.
Wg polskiego cennika R5, występują 3 typy tego urządzenia:
1. regulator i ogranicznik prędkości
2. aktywny regulator prędkości (ACC)
3. inteligentny aktywny regulator prędkości (i-ACC)
i macie racje, tłumaczenia manuali przez Renault na język polski są delikatnie mówiąc słabe.
Instrukcja opisuje dokładnie działanie ACC ... problemem jest informacja czy dana funkcja jest w aucie. EV3 ma racje, ciężko doczytać szczegóły w konfiguratorze Renault. W informacjach o wyposażeniu mojego R5 jest tylko: "Aktywny regulator prędkości ACC", a w instrukcji "funkcja zależna od kraju i wyposażenia".Czy polska instrukcja opisuje pracę ACC w sposób podobny jak angielska, której urywki wstawiałem wyżej?