Nie zaglądałem, nie miałem już czasu, wygląda dość porządnie i raczej nie przecieka. Z resztą jest powyżej linii piasku.Niestety, widać że to co można zobaczyć w wielu filmach na YT o słabych zabezpieczeniach, i błędach konstrukcyjnych - to jest prawda.
Ten piasek za nadkolem i chlapaczem - w przemyślanej konstrukcji nie ma prawa się tam znaleźć i co gorsze - utrzymać. A gwarancja na perforację zdaje się obowiązuje dla perforacji z wewnątrz na zewnątrz. Jak więc żyć ?
Zabezpieczać ( dodatkowo ), czy nie zabezpieczać, oto jest pytanie.
@slaveq , na ostatnim zdjęciu chyba jest widoczny korek ( żaślepka techmologiczna ) do progu, zaglądałeś może do środka ?
Jak długo masz samochód, rok ?
No to możesz mieć problem. Zgodnie z zapisami warunków gwarancji:2) Same progi czyste ale zabezpieczyłem środkiem antykorozyjnym
Ale będę miał problemNo to możesz mieć problem. Zgodnie z zapisami warunków gwarancji:
View attachment 6663
Nie wiedziałem co to za „zabezpieczenie antykorozyjne”. Myślałem że jakiś bitex czy inny szprej. Chciałem tylko zaznaczyć warunki gwarancji.Ale będę miał problem, to co nałożyłem to jest zwykły sprej na wosku hydrofobowy. Czyli woskować lakieru też nie można? To mazidło schodzi jak je szmatką zetrzesz.
Większy problem bym miał jakbym to tak zostawił i wilgotny piasek by cały czas sobie pracował nad stalą i lakierem.
Nie no rozumiem, moja wina bo też nie powiedziałem dokladnie. Także polecam jeśli chcecie mieć zabezpieczone https://allegro.pl/oferta/app-w100-wax-wosk-do-zabezpieczenia-podwozia-spray-9270141620Nie wiedziałem co to za „zabezpieczenie antykorozyjne”. Myślałem że jakiś bitex czy inny szprej. Chciałem tylko zaznaczyć warunki gwarancji.
Zrobiłem dzisiaj test do oporu i wyszło 510 km teoretycznego zasięgu.Czyli wszyscy jestesmy w okolicach 500km
I ja mysle ze na dluzej z tym zostaniemy. Rozpaczanie o degradacji nie ma wiekszego sensu bo auto nigdy nie bylo w stanie realnie przejechac tego co podawali. Teraz mamy ogniwa „dotarte” i pewnie 10lat to sobie bedzie radzic, a potem… tego nie wie nikt…