krzyss
Pionier e-mobilności
Masz rację, w swoim tymczasowym tez mam E3CD. BGB1S5N Model3ja mam wpisany w dowodzie w sumie innych dokumentów jeszcze nie mam, wiec tylko na tym się opieram.
Masz rację, w swoim tymczasowym tez mam E3CD. BGB1S5N Model3ja mam wpisany w dowodzie w sumie innych dokumentów jeszcze nie mam, wiec tylko na tym się opieram.
Ja w dowodzie tymczasowym mam E3D. Co urzad to inne zasadyja mam wpisany w dowodzie w sumie innych dokumentów jeszcze nie mam, wiec tylko na tym się opieram.
Ja też mam E5D. Gorzej wylosowaliśmy, bateria od LG ma ciut gorszą chemię, niż ulepszona Panasonica. W zasięgu nie będzie różnicy, bo bateria Panasonica brutto jest większa, ale ma od góry dużo większy bufor i netto wychodzi na to samo - ale przy ładowaniu już tak, bo 100% Panasonica to tak naprawdę na oko z 90%. Ale Panasonica też są 2 różne wersje, więc nie należy tego sobie brać do serca i ładować zawsze do 100%.Sprawa jest inna widzę ze chyba większość z was ma baterie E3D a ja mam E5D.
w dodatku krzywa ładowania może się w przyszłości zmienić jak już tesla zdobędzie więcej danych o tym jak się te baterie zachowują. pamiętaj że oni wiedzą wszystko, ładowarki też mają swoje, nie musza się podwykonawców prosić o raportyJa też mam E5D. Gorzej wylosowaliśmy, bateria od LG ma ciut gorszą chemię, niż ulepszona Panasonica. W zasięgu nie będzie różnicy, bo bateria Panasonica brutto jest większa, ale ma od góry dużo większy bufor i netto wychodzi na to samo - ale przy ładowaniu już tak, bo 100% Panasonica to tak naprawdę na oko z 90%. Ale Panasonica też są 2 różne wersje, więc nie należy tego sobie brać do serca i ładować zawsze do 100%.
Tesla ogólnie ma za mało baterii i montuje co akurat uda się zdobyć. Loteria.
chodzi o to że jak porównujesz większą baterię z większym buforem do baterii mniejszej z mniejszym buforem to 90% w jednej nie równa się 90% w drugiejAle to sugerujesz ze te baterie E3CD mozna ladowac do 100% ?
Nie sugeruję. Panasonic też jest w 2 wariantach C i L, mają różną chemię, nie wiem który jest który.Ale to sugerujesz ze te baterie E3CD mozna ladowac do 100% ?
Wiem tylko ze jak dwa kolejne dni dawalem ladowanie na 100% to mi wyskakiwal komunikat zeby nie ladowac codziennie do 100%... wiec moze lepiej nie. Czekam na interfejs do obd. Zobaczymy, on pokazuje napiecie ogniw ?Nie sugeruję. Panasonic też jest w 2 wariantach C i L, mają różną chemię, nie wiem który jest który.
Poza tym Tesla nic nie podaje oficjalnie, to wszystko oparte jest na plotkach. Lepiej nie ryzykować.