Tesla 3 Performance 2020r

nnnnn

Pionier e-mobilności
No ma, usypia tez glebiej i szybciej. Ale nawet na wyswietlaczu jak masz ponizej 10% wyswietla sie informacja ze poziom moze szybko spadac ponizej w niskich temperaturach. A dlugie pozostawienie baterii w tym stanie moze doprowadzic do jej uszkodzenia. A tego juz nie zalatwisz na gwarancji.
A jak transportują Tesle z np Chin to ile trwa podróż i z jakim stanem baterii auta docierają? Zastanawiam się czy jednorazowe takie głębokie rozładowanie rzeczywiście może tak definitywnie uszkodzić tą baterię trakcyjną

vwir

Pionier e-mobilności
Nie wiem jak to jest z teslami, ale mój leaf płynął do mnie ze stanów przez 3 miesiące. Stan baterii spadł o kilkanaście procent. Już teraz nie pamiętam dokładnych liczb, ale było to coś rzędu z 60% do 45%.

Michal

Moderator
Baterie Li-ion najlepiej przechowywać w naładowaniu około 70%, m.in. dlatego wszystkie telefony przychodzą tak naładowane.

SkropMe

Zadomawiam się
Dodam, że po wyszukaniu vin widać, że auto pierwotnie było zarejestrowane w Szwecji.

Jest tam do pobrania raport z autoDNA i pokazuje że od nowości w Polsce. No to że stoi wyładowany to nie dobrze. Lepiej omijać. Niedługo pewnie będzie wystawiona na sprzedaż.

1648845934968.png

krzyss

Pionier e-mobilności
A jak transportują Tesle z np Chin to ile trwa podróż i z jakim stanem baterii auta docierają? Zastanawiam się czy jednorazowe takie głębokie rozładowanie rzeczywiście może tak definitywnie uszkodzić tą baterię trakcyjną
Jak plyna to sa w trybie serwisowym i nie zuzywaja pradu.
Tutaj od kogos zabrali auto, pewnie ma ciagle kluczyk w telefonie, moze robic co chce i baterie zjada.
Blad i nieznajomosc tematu po stronie leasingu/parkingu.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Jak plyna to sa w trybie serwisowym i nie zuzywaja pradu.
Tutaj od kogos zabrali auto, pewnie ma ciagle kluczyk w telefonie, moze robic co chce i baterie zjada.
Blad i nieznajomosc tematu po stronie leasingu/parkingu.
OK teraz rozumiem czemu to może być mina.

krzyss

Pionier e-mobilności
Sprzedali, dla zainteresowanych 175 netto wyszła. Nie wiem czy przyklepali ostatecznie. Kupujący nick jacek.l1
Dzieki za info, czyli 215000.- w sumie taka nawet niezla cena patrzac na aktualne cenniki... jak na aukcje troche drogo, ale jak ktos chce dla siebie.
Ciekawe czy wyplynie i co z ta bateria.