TESLA AKTUALIZACJE

Jusand

Posiadacz elektryka
Jakie macie ustawienia aktualizacji? Jeśli standard, to nowe wersje wpadają bardzo rzadko.
Czy macie auto podłączone do czasu do czasu do wifi? Jeśli, nie to nowe wersje wpadają bardzo rzadko.
Ja mam ustawione na zaawansowane i wifi podłączone, można powiedzieć stale. (mam router przenośny, w garażu łączę się z moim domowym wifi)

Michal

Moderator
No to ja mam podobnie i patrząc na komentarze Bronka i Daniela, to u mnie też bardzo rzadko wchodzą nowe aktualizacje... Może to jeszcze kwestia usypiania auta?
Ja mam w garażu wyłączony sentry i w aplikacjach ściągających dane (HomeAssistant i Tezlab) ustawione wspomaganie usypiania (nie budzą auta żeby pobierać dane, a tylko pobierają jak jest w ruchu).

poochaty

Posiadacz elektryka
Odpowiedź z serwisu:
"Dzień dobry,
Widzę w systemie ze na ten moment ma Pan zainstalowane najnowsze możliwe oprogramowanie. Nie mamy możliwości wymuszenia aktualizacji ponieważ nie jest ona jeszcze dostępna."

Także ten tego....

danielm

Pionier e-mobilności
Odpowiedź z serwisu:
"Dzień dobry,
Widzę w systemie ze na ten moment ma Pan zainstalowane najnowsze możliwe oprogramowanie. Nie mamy możliwości wymuszenia aktualizacji ponieważ nie jest ona jeszcze dostępna."

Także ten tego....
czyli coś sie pozmieniało w najnowszej dostawie że rzeczywiście dedykowane oprogramowanie do tego będzie. ciekawe, naprawde ciekawe. komplikują to sobie strasznie

danielm

Pionier e-mobilności
Jakie macie ustawienia aktualizacji? Jeśli standard, to nowe wersje wpadają bardzo rzadko.
Czy macie auto podłączone do czasu do czasu do wifi? Jeśli, nie to nowe wersje wpadają bardzo rzadko.
jest tajemnica poliszynela fakt że ten przycisk nic nie robi :) czy standard czy nie i tak przychodzą aktualizacje jak im sie podoba.
Do grudnia 2020 przychodziły mi co 2 tygodnie w piątki. potem zainstalowałem sobie router lte w garażu i przez 4-5 miesięcy tesla przestałą wypuszczać aktualizacje bo przerzuciła ludzi na pisanie FSD i softu pod nowe S/X. teraz powoli wróciły aktualizacje co 2 tygodnie ale nie wnoszą wiele nowego. czekamy na obiecane cuda które miały być na święta 2020.

sd tosia

Fachowiec