TESLA AKTUALIZACJE

Darkoblues

Zadomawiam się
U mnie obecnie przy 6c w kabinie 542km przy 99%. LR z marca 2021. Baterie LG, przebieg 9300 km. Ładowanie to mix 11kW, ccs do 50KW, a na SuC jakies 12% ładowan.
Maksymalnie latem przy około 7 tys km widziałem przy 100% 555km

Attachments

• Screenshot_20211014-051607_Tesla.jpg
    Screenshot_20211014-051607_Tesla.jpg
    263,9 KB · Liczba wyświetleń: 58

poochaty

Posiadacz elektryka

Michal

Moderator
A co Wy na to?!!! Kamerki w apce!

Super znalezisko! Dosłownie przedwczoraj o tym pisałem tutaj :)
Podobno jest plan na możliwość oglądania nagrań na telefonie ale nie wiem kiedy rzeczywiście jest na to szansa.

Temat nie jest prosty - nie wiadomo czy pozwolić oglądać wszystko co jest na pendrivie, czy tylko jakieś zdarzenia, a do tego całość wymagałby przesyłania tych nagrań z auta do apki poprzez LTE, a to kosztuje... Tesla z tego co rozumiem na PL ma umowę z jakąś siecią w NL i LTE działa jako roaming, dlatego całość działa dość słabo i jest to dość drogie - wnioskuję, po holenderskich reklamach, które widzę na przeglądarce. Nie wiem jak jest w innych krajach - może w takiej NO mają umowę z ichniejszą telefonią... Może jak w PL będzie wystarczająco dużo aut, to też tutaj tak zrobią. W obecnej formie moim zdaniem to za droga zabawa.

Od dawna (co najmniej pół roku - hehe w Tesla to od dawna :)) mówi się, że to będzie w apce ale jest kilka potencjalnych problemów, które opisałem powyżej, więc nie wiem czy się uda...

Bartosz

Pionier e-mobilności
Zdalny podgląd z kamery. Tesla jest bliska wprowadzenia możliwości oglądania filmów z Tesli na urządzeniu mobilnym. Funkcjonalność ma pojawić się wraz aktualizacją pojazdu do wersji 2021.40.

Kolejną funkcją ukrytą w kodzie źródłowym wydaje się być możliwość zapisania klipu po jego obejrzeniu.

Teslascope znalazł również więcej dowodów na to, że będzie to rzeczywiście transmisja na żywo, oprócz oglądania wcześniej zapisanych klipów.
Odkryli również, że wkrótce będzie można rozmawiać przez telefon komórkowy i przekazywać swój głos przez głośnik zewnętrzny (PWS).

Na podstawie głębszej analizy kodu odkryliśmy, że wydaje się, że istnieją dzienne limity danych dla tego zdalnego podglądu. Właściciele będą mogli wyłączyć transmisję na żywo. Dodatkowo, aby funkcja działała, wszystkie drzwi muszą być zamknięte i nikt nie może znajdować się w pojeździe.

Włączone zostaną również zakupy w samochodzie.

FBo3u-1UUAYbrX3.jpeg

Najnowsze dyskusje