TESLA - ciekawostki

daniel

Señor Meme Officer
chodzi o lokalizację portu ładowania, przy v4 to nie problem ale na starszych słupkach enyaq zajmie 2 miejsca
V4 chyba już rozwiązał ten problem przez długie kable?

nabrU

Moderator
A muszą to wiedzieć? Jak dzwonię do call center to nie mówią mi, że przede mną czekają jeszcze Ryszard i Krystyna.

"Ten Supercharger ma dużo obłożenie. Została utworzona wirtualna kolejka. Jesteś 5. w kolejce. Przewidywany czas oczekiwania na podłączenie: 15 minut."

"Dobra wiadomość! Za chwilę Twoja kolej. Podłącz się do słupka 2B, gdy opuści go obecny pojazd."

Będę dalej 'adwokatem diabła':p:
1. Jak z daleka zauważyć który to jest słupek 2B (szczególnie dla kierowcy non-Tesla, który w ogóle może nie znać systemu numeracji Tesli)?

2. Jak w kolejkę ustawić kogoś kto nie używa apki i płaci na SuC V4 karta?

3. Jak zapobiec aby powyższy 'kartowiec,', który nie ma pojęcia o wirtualnej kolejce nie wjechał Enyaqowi na 2B, bo zauważył że właśnie się zwolniło?

daniel

Señor Meme Officer
Będę dalej 'adwokatem diabła':p:
1. Jak z daleka zauważyć który to jest słupek 2B (szczególnie dla kierowcy non-Tesla, który w ogóle może nie znać systemu numeracji Tesli)?[INHERIT]Tesla[/INHERIT]
Pewnie będzie mapka. Coś wspominali, że korzystają z takich planów, żeby oszacowywać ilość wolnych ładowarek w przypadku gdyby ktoś zajmował dwa miejsca.
2. Jak w kolejkę ustawić kogoś kto nie używa apki i płaci na SuC V4 karta?
3. Jak zapobiec aby powyższy 'kartowiec,', który nie ma pojęcia o wirtualnej kolejce nie wjechał Enyaqowi na 2B, bo zauważył że właśnie się zwolniło?
To jest istotnie problem. :p Może będzie stał słupek jak parkomat i kartowiec za karę będzie musiał tam najpierw podjechać "po numerek".
czyż nie to napisałem?
Sprecyzowałem tylko. Dodając do tego, że wirtualna kolejka będzie w "wybranych lokalizacjach" można uznać, że będzie to na stacjach z V4.

daniel

Señor Meme Officer
Możliwe, że sposób już istnieje. To chiński supercharger.

1740399260798.png

nabrU

Moderator
Możliwe, że sposób już istnieje. To chiński supercharger.

No tylko trzeba jeszcze te brameczki zainstalować... to 'tylko' kilkadziesiąt tysięcy sztuk w Europie ;)

daniel

Señor Meme Officer
No tylko trzeba jeszcze te brameczki zainstalować... to 'tylko' kilkadziesiąt tysięcy sztuk w Europie ;)
"Selected locations." Jeśli nie jest zepsute to nie naprawiaj. Tam gdzie występuje problem to będzie się to robić.

nabrU

Moderator
Zeszło mi trochę (z 30 sek.) zanim załapałem :ROFLMAO: