V4 chyba już rozwiązał ten problem przez długie kable?chodzi o lokalizację portu ładowania, przy v4 to nie problem ale na starszych słupkach enyaq zajmie 2 miejsca
V4 chyba już rozwiązał ten problem przez długie kable?chodzi o lokalizację portu ładowania, przy v4 to nie problem ale na starszych słupkach enyaq zajmie 2 miejsca
A muszą to wiedzieć? Jak dzwonię do call center to nie mówią mi, że przede mną czekają jeszcze Ryszard i Krystyna.
"Ten Supercharger ma dużo obłożenie. Została utworzona wirtualna kolejka. Jesteś 5. w kolejce. Przewidywany czas oczekiwania na podłączenie: 15 minut."
"Dobra wiadomość! Za chwilę Twoja kolej. Podłącz się do słupka 2B, gdy opuści go obecny pojazd."
Skąd przekonanie, że to będzie działało w Europie? Bo wymóg montażu czytników kart jest z tego co wiem lokalny.k zapobiec aby powyższy 'kartowiec,', który nie ma pojęcia o wirtualnej kolejce nie wjechał Enyaqowi na 2B, bo zauważył że właśnie się zwolniło?
Pewnie będzie mapka. Coś wspominali, że korzystają z takich planów, żeby oszacowywać ilość wolnych ładowarek w przypadku gdyby ktoś zajmował dwa miejsca.Będę dalej 'adwokatem diabła':
1. Jak z daleka zauważyć który to jest słupek 2B (szczególnie dla kierowcy non-Tesla, który w ogóle może nie znać systemu numeracji Tesli)?[INHERIT]Tesla[/INHERIT]
2. Jak w kolejkę ustawić kogoś kto nie używa apki i płaci na SuC V4 karta?
To jest istotnie problem.3. Jak zapobiec aby powyższy 'kartowiec,', który nie ma pojęcia o wirtualnej kolejce nie wjechał Enyaqowi na 2B, bo zauważył że właśnie się zwolniło?
Sprecyzowałem tylko. Dodając do tego, że wirtualna kolejka będzie w "wybranych lokalizacjach" można uznać, że będzie to na stacjach z V4.czyż nie to napisałem?
Możliwe, że sposób już istnieje. To chiński supercharger.
"Selected locations." Jeśli nie jest zepsute to nie naprawiaj. Tam gdzie występuje problem to będzie się to robić.No tylko trzeba jeszcze te brameczki zainstalować... to 'tylko' kilkadziesiąt tysięcy sztuk w Europie![]()