TESLA - ciekawostki

nnnnn

Pionier e-mobilności
Wyniki giełdowe tesli bardzo dobre, marże nieznacznie niższe, wiadomo coś o TM3 HL? Oglądał ktoś Meeting?

ciastek

Pionier e-mobilności
Wymieniali mi w tym tygodniu czujniki ciśnienia i temperatury (PT SENSOR. Wszystkie trzy), więc pewnie by zauważyli brak. Ale sprawdzę, dzięki. Choć wątpię by to dalo cokolwiek, gdyż jak kompresor mocno chodzi to wibracje czuć nawet na kierownicy.
Nie sprawdzę już, gdyż (werble) sprężarka została wymieniona!
A ja bym oddał te kilka procent zasięgu za brak pompy. Bywa głośna. I to tak brzecząco irytująco.
Nie muszę już oddawać, gdyż choć nadal jest głośna, to jej brzęczenie nie jest już irytujące.
Na nagraniu słychać szum wentylatora i brzęczenie sprężarki.
View attachment pamTYy1L.mp4

chewbacca

Posiadacz elektryka
Jeżeli już o tym było to przepraszam.
Dzisiaj zauważyłem po raz pierwszy, że ograniczenie prędkości w prawym górnym rogu jest w niebieskiej aurze (podczas jazdy na autopilocie, w takim samym kolorze jak tor jazdy na wizualizacji, również podczas włączonego AP). Aura zniknęła dokładnie po minięciu znaku drogowego z ograniczeniem 60km/h (czyli prawdopodobnie po zczytaniu ograniczenia prędkości przez kamerę). Ktoś wie może co oznacza ta niebieska aura? :)

Attachments

• 024FFB46-FDD6-4C8E-94FB-87A099483D83.jpeg
    024FFB46-FDD6-4C8E-94FB-87A099483D83.jpeg
    3 MB · Liczba wyświetleń: 34
  • CD786A16-6F37-4ACF-940B-832C61CE7803.jpeg
    CD786A16-6F37-4ACF-940B-832C61CE7803.jpeg
    2,2 MB · Liczba wyświetleń: 31

Vangass

Posiadacz elektryka
Jeżeli już o tym było to przepraszam.
Dzisiaj zauważyłem po raz pierwszy, że ograniczenie prędkości w prawym górnym rogu jest w niebieskiej aurze (podczas jazdy na autopilocie, w takim samym kolorze jak tor jazdy na wizualizacji, również podczas włączonego AP). Aura zniknęła dokładnie po minięciu znaku drogowego z ograniczeniem 60km/h (czyli prawdopodobnie po zczytaniu ograniczenia prędkości przez kamerę). Ktoś wie może co oznacza ta niebieska aura? :)
Ta niebieska aura pulsuje po przekroczeniu prędkości o znak + ustawienie w konfiguracji (np +50). Jakbyś miał jeszcze włączone ostrzeżenie dźwiękowe to pewnie i by pikało ;)

Vangass

Posiadacz elektryka
Przecież nawet załączone przeze mnie zdjęcia nie zgadzają się z Twoją teorią
Dlaczego?
Dodatkowo, tesla ma taki "ficzer", że jak jedziesz np autostrada 130 i nagle zczyta znak obok 60 to dalej sunie 130 i 60 pulsuje. Chyba że Ci o to chodziło?
Właśnie tak miałem wiele razy w przejeździe przez Włochy i austrie.