TESLA - ciekawostki

Michal

Moderator

pluto

Pionier e-mobilności
Może w zapowiadanej modernizacji TM3 zamontują jakiś dodatkowy wyświetlacz za kierownicą jak w modelu S ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Dla mnie info na dodatkowym czy hud niepotrzebne i tak z nawyku patrzę na oryginał. Mam przeciez duży prawie 9 cali i tylko do kamery dodatkowej przedniej się przydaje.
Czasem gdy kamery na oryginalnym, to Yanosik na tym przed kierownicą.

Szkoda roboty bo taką samą jak przy dużym a duży ma kamerkę tam gdzie Tesla nie pomyślała a naprawdę się przydaje. Tym bardziej że odpala z automatu przy dojazdach i ruszaniu.
Szkoda roboty na to maleństwo

Michal

Moderator
Mi też nie potrzebne ale doceniam minimalizm i estetykę :D

daniel

Señor Meme Officer
Ciekawy wykres przedstawiła S&P Global Mobility który pokazuje z jakich marek samochodów posiadacze przesiedli sie na Teslę.
Dane pokazują że najwięcej kupujący pochodzą z Toyoty lub Hondy :)

View attachment 7727

W moim przypadku było podobnie bo przesiadłem się z Toyoty RAV-4 plug-in, ale za to po sprzedaży Tesli kupiłem Hondę, więc sam nie wiem :unsure:
Dlatego że Toyota Corolla to taka Skoda Octavia w Stanach, a tam Tesla ma najwięcej klientów. Mnie zastanawia taki duży udział Other. Co to może być?

Michal

Moderator
Skoro są zebrane w other, to są tam marki, które stanowią mniej niż 4,3%, więc czy to ważne? Pewnie są tam pomniejsze marki USA typu lincoln, buick, hummer, ale możliwe, że znajdziesz tam też porshe, ferrari, lambo, macerati, itp :p

Yavor

Zadomawiam się
Ciekawy wykres przedstawiła S&P Global Mobility który pokazuje z jakich marek samochodów posiadacze przesiedli sie na Teslę.
Dane pokazują że najwięcej kupujący pochodzą z Toyoty lub Hondy :)

View attachment 7727

W moim przypadku było podobnie bo przesiadłem się z Toyoty RAV-4 plug-in, ale za to po sprzedaży Tesli kupiłem Hondę, więc sam nie wiem :unsure:
U mnie póki co został jeszcze ford fusion (USA), czyli europejskie mondeo oraz cl500 w215 w pakiecie lorinser... Tego drugiego raczej się nie pozbędę szybko :)

Bronek

Pionier e-mobilności
ja do tej pory miałem dwie mazdy.
Z Mazdy do Tesli ten Gość też przeszedł.(tam pracował)
Ciekawe gadanko, milusie

Last edited: