TESLA - ciekawostki

Michal

Moderator
Coś nie działa ten link. Film prywatny
Bo to nie było prawdziwe konto Tesli, tylko jakiś scam. Pewnie gdzieś w filmie podawali jakieś linki do zakupu jakiś kryptowalut z dupy :p
Jak ja kliknąłem to film jeszcze działał i to jakaś ściema ewidentnie była. Wyłączyłem po 15s. Konto niby "Tesla" ale z 4000 obserwatorów.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Podzielę się moja dzisiejsza refleksja, że Tesla Insurance to jest klucz do wdrożenia w pełni autonomicznej jazdy. Zapytanie dlaczego? Co jest największym wyzwaniem w wdrożeniu autonomicznej jazdy? Kto bierze odpowiedzialność? Właściciel samochodu czy producent? Większość firm ubezpieczeniowych będzie się mocno bronić i bać ubezpieczyć samochód który może się poruszać w sposób autonomiczny. Tesla co prawda dysponuje danymi ze FSD jest ileż razy tam bezpieczniejsze niż zwykły kierowca. Jednak nadal kluczem będzie gdy dopiero Tesla Insurance zaoferuje ubezpieczenie od wypadków spowodowanych przez autonomie. W mojej opinii dopiero po zebraniu danych przez Tesle czyli jawne dane ile było wypadków, z kogo polisy itp to reszta ubezpieczycieli wdroży to do swoich portfeli. Wtedy odpowiedzialność (finansowa) przejmą strony trzecie tj. Firmy ubezpieczeniowe. Pozostaje kwestia odpowiedzialności „prawnej” czyli co w wypadku spowodowania uszczerbku na zdrowiu - natomiast tutaj pozostaje nam czekać na legalizację prawne.

aadamuss

Posiadacz elektryka
W życiu nigdy Tesla ani żaden inny producent nie weźmie na siebie odpowiedzialności. Dają funkcjonalność ale korzystasz na własną odpowiedzialność.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
W życiu nigdy Tesla ani żaden inny producent nie weźmie na siebie odpowiedzialności. Dają funkcjonalność ale korzystasz na własną odpowiedzialność.
Według Twojej definicji FSD Beta to Level 4.
Reszta świata mówi, że to bardzo zaawansowany Level 2, właśnie dlatego, że kierowca jest cały czas odpowiedzialny

Jogur

Fachowiec
Czekam z niecierpliwością:)
zawód adwokata zawsze będzie niezbędny a i tak sąd zrobi jak zechce (bo ich przekona to a nie tamto) - więc chyba lepiej dla zdrowotności chodzić pieszo (choć i tak można zginąć/doznać uszczerbku na wiele sposobów) a na większe odległości samemu kręcić kółkiem (tak, wiem, zależy jak komu leży, tak o sobie pisałem ...)