Tesla filtry kabinowe

inter

Pionier e-mobilności
Kupował może ktoś ostatnio filtry kabinowe oem?
One przychodzą może zapakowane szczelnie w folii?
Tak na Ali podróba manna, w kartonie i we folii.

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Tak na Ali podróba manna, w kartonie i we folii.
Używam Manna i mam przygotowany kolejny komplet przygotowany na wiosnę. Ostatnio zmieniałem komplet Hepa z komory silnika, kupiony na Ali. Nie wiem jak to nimi jest, bo porządnie wszystko zapakowane w folie i kartony, ładnie opisane. Na dodatek wszędzie pozaznaczane Made in Germany. Tak czy siak ładnie filtrują, żadnych zapachów z zewnątrz

Jogur

Fachowiec
1 ciekawostka - filtry wewnętrzne w Y z 23 (cała zima + lato w kurzu + znowu "zima") prawie zero zanieczyszczeń, mobilny technik stwierdził, ze te wewnętrzne to raczej z zewnątrz brudu nie łapią i T naciąga na ich wymianę jak tylko jakikolwiek problem się zgłasza z HVAC.
Bazując na filmikach gościa z NY (kury w zagrodzie) wychodzi na to, że HEPA wystarczy a wewnętrzny jest źródłem wilgoci i smodków.
2 ciekawostka - serwis we Wro nie znajduje na razie mechaników z dobrym angielskim, stąd mobilny jest tam sam ;)

itguy

Posiadacz elektryka
W Y kabinowego nie ma sensu wymieniać zbyt często bo on filtruje powietrze krążące na zamkniętym obiegu czyli jak nie mamy syfu w kabinie to w zasadzie nie ma czego filtrować. U mnie po niecałych 2 latach i 30kkm nie wykazywał objawów jakiegokolwiek zabrudzenia. Może co kilka lat warto zmienić go ze względów higienicznych (bakterie grzyby itp) ale wymiana go częściej to drapanie tam gdzie nie swędzi:)

Najnowsze dyskusje