abes99

Posiadacz elektryka
Tydzień temu kupowałem po 2350 zł po tym jak dostałem taką wiadomość ;)
Dalej wymagają podania numeru VIN Tesli? :unsure:

pluto

Pionier e-mobilności
Ja podawałem VIN auta którego miałem i pół roku temu sprzedałem więc nie wiem czy trzeba podawać.

zibizz1

Pionier e-mobilności
możesz napisać jakiego wallboxa wybrałeś ?
Jak planujesz montować PV to możesz zerknać na takiego co ma możlwosc współpracy z falownikiem i ładowania 100% z PV. Na pewno przyda się jak wejda taryfy godzinowe. Ja mam Forniusa. NIestety ładowarka (EVSE) z 1,5-2 droższe od innych. Tutaj pierwszy test

Attachments

• ladowanie.PNG
    ladowanie.PNG
    53 KB · Liczba wyświetleń: 58

luk99

Zadomawiam się
możesz napisać jakiego wallboxa wybrałeś ?
Byłem wczoraj w Tesli (na szczęście mam do nich 15km) i chciałem już kupić oryginalnego wallboxa, niestety serwis w sobotę zamknięty i odszedłem z niczym, wracam tam jutro.
Dowiedziałem się tylko, ze samochody mają być do odbioru na początku lutego :). Jest chwila zatem na zakup dodatków. Czy ktoś już kupował w sklepie Tesli, co to nie do końca jeszcze działa ? Chciałem kupić segregatory i dywaniki. Zastanawiam się też nad podświetlanymi listwami progowymi. Mam je teraz w Mazda 6 i zawsze mi się podał ten bajer :)

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Byłem wczoraj w Tesli (na szczęście mam do nich 15km) i chciałem już kupić oryginalnego wallboxa, niestety serwis w sobotę zamknięty i odszedłem z niczym, wracam tam jutro.
Dowiedziałem się tylko, ze samochody mają być do odbioru na początku lutego :). Jest chwila zatem na zakup dodatków. Czy ktoś już kupował w sklepie Tesli, co to nie do końca jeszcze działa ? Chciałem kupić segregatory i dywaniki. Zastanawiam się też nad podświetlanymi listwami progowymi. Mam je teraz w Mazda 6 i zawsze mi się podał ten bajer
Ciekawe czy jak jeszcze nie mam VIN'u to czy się załapie na początek lutego

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Tez jestem w takiej sytuacji. 🙂 zobaczymy bo u mnie jeszcze procedura leasing + dopłata…
U mnie sam leasing.

Na ten moment Alior Leasing nie obsługuje dopłat do mój elektryk ale ma się to zmienić pod koniec I kwartału więc dopłatę dotyczącą Opłaty Wstępnej będę ubiegał się wstecz. Z tego co się orientuje mam na to 2 lata od momentu odbioru auta.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
U mnie sporo wychodzi.

Mam na 7 lat z 1% wykupem. Tylko 10% wkładu własnego. Całkowita suma spłaty to 130% po tych 7 latach.

Ale u mnie młoda firma bo niecały rok oraz niski wkład własny

Mimo wszystko w przypadku inflacji na poziomie 20% gdzie po 7 latach spłacam 130% to nadal dobry deal.