tomA
Posiadacz elektryka
Wizytują u klienta, spotkanie biznesowe, pozyskiwanie klientów 🙂Problemem nie jest metoda prowadzenia ewidencji a faktyczne potwierdzenie, iż każda trasa została zrealizowana dla celów DG
Wizytują u klienta, spotkanie biznesowe, pozyskiwanie klientów 🙂Problemem nie jest metoda prowadzenia ewidencji a faktyczne potwierdzenie, iż każda trasa została zrealizowana dla celów DG
„Nie pamietam, pewnie wizyta u kontrahenta”Wizytują u klienta, spotkanie biznesowe, pozyskiwanie klientów 🙂
Problemem jest treść ustawy o VAT:Problemem nie jest metoda prowadzenia ewidencji a faktyczne potwierdzenie, iż każda trasa została zrealizowana dla celów DG
Tak bo takie widełki też miałeś zamawiając TM3 RDW.Miałem zamówiona TM3P. Zrezygnowałem z odbioru w IVQ’22. Termin dostawy wtedy zniknął. Po obniżce cen zmieniłem na podstawową TM3 żeby załapać się na dofinansowanie. Niestety nadal żaden termin dostawy nie pojawił się. Pisałem maila do Tesli, ale niestety brak odzewu. Myślicie, że jest szansa na dostawę w bieżącym kwartale?
Ciekawe kiedy się cokolwiek pojawi w temacie dostawy. Jak tak potrwa to dłużej to znowu zmienię konfigurację ze zdrowo rozsądkowej na wymarzoną. Tylko szkoda by było nie dostać dofinansowania skoro teraz się łapie. Chciałbym już nie mieć wyjścia i nie zastanawiać się na wersją. Może masz rację, skoro zamawiając teraz RWD jest termin do marca to może coś z tego będzie. Chyba, że po rezygnacji z dostawy w IVQ (podałem wtedy pożądany termin IIQ’23) wypadłem gdzieś poza jakikolwiek widełki…Tak bo takie widełki też miałeś zamawiając TM3 RDW.
Ja zrezygnowałem w IVQ'22 - nie zmieniłem konfiguracji i niestety nadal czekam na kolejny VIN...![]()
Jak podałeś taki termin to warto się skontaktować z Teslą. Ząbki takie informacje sobie zapisują u siebie w systemie. Ja mam zamówienie z końca maja i świadomie z terminem Q12023 ale potrafili skontaktować się ze mną jeszcze w Q3 2022 czy przypadkiem nie chce odebrać teraz swojej konfiguracji. Powiedziałem im, że spokojnie chce poczekać na nowy rok i jak byłem na jazdach testowych to faktycznie mialem w systemie wpisane ''gotowość od 1 stycznia"Ciekawe kiedy się cokolwiek pojawi w temacie dostawy. Jak tak potrwa to dłużej to znowu zmienię konfigurację ze zdrowo rozsądkowej na wymarzoną. Tylko szkoda by było nie dostać dofinansowania skoro teraz się łapie. Chciałbym już nie mieć wyjścia i nie zastanawiać się na wersją. Może masz rację, skoro zamawiając teraz RWD jest termin do marca to może coś z tego będzie. Chyba, że po rezygnacji z dostawy w IVQ (podałem wtedy pożądany termin IIQ’23) wypadłem gdzieś poza jakikolwiek widełki…