MonikaW

Nowy na Forum
Moje papiery do rejestracji wysłane zostały w piątek jutro się dowiem czy są jakieś schody.
Z tego co się zdążyłam dowiedzieć to są urzędy i urzędy. W jednych nie robią problemów, a np w Łodzi jest słabo. Przynajmniej PKO Leasing tak twierdzi.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Z tego co się zdążyłam dowiedzieć to są urzędy i urzędy. W jednych nie robią problemów, a np w Łodzi jest słabo. Przynajmniej PKO Leasing tak twierdzi.
Hmm, zobaczymy. Jutro będzie rejestrowana moja TMY, również w Łodzi.. ING Leasing

Mikołaj Kopernik

Posiadacz elektryka
Tak jak piszecie zależy od urzędu. Specjalnie poszedłem najpierw pokazać, że dane z tłumaczenia nie zgadzają się z oryginalnymi. Pani tłumaczyła, że to co innego i nie musi być takich samych liczb. Pytanie kto ma rację, ale jeśli w Tesli się pomylili to chyba u wszystkich tak samo, bo miałem identyczne wartości jak kolega z forum.
Kontakt niestety jest jaki jest.

dawgeb

Zadomawiam się
Ja dostałem papiery z Tesli w dwóch wersjach - były 2 osobne druki z różnymi masami i komentarz z Tesli, że niektóre urzędy różnie podchodzą. Przy rejestracji podałem jeden z tych druków (ten z wiekszą masą) i dostałem dowód tymczasowy. Dzisiaj do mnie pani z urzędu dzwoniła, że masa się nie zgadza z homologacją i nie może wystąpić o dowód stały. Podwiozłem jej ten drugi druk i teraz powinno być ok. Myślałem, że tesla teraz wszystkim dwie wersje wysyła.

Last edited: