Nie, wyczyściłem w domowym garażuTo tak można? 😦 zgłosiłeś brudną tapicerkę przez appkę?
Nie, wyczyściłem w domowym garażuTo tak można? 😦 zgłosiłeś brudną tapicerkę przez appkę?
Z tego co słyszałem to masz 24h na zgłoszenie wad fabrycznychCzyli żebym dobrze zrozumiał. Przyjeżdżamy z tablicami, montujemy i wypad? Oglądacie te auta chociaż? To nie mój pierwszy odbiór auta nowego, ale zwykle to inaczej wyglądało.
I bodajże limit 150 km 😀Z tego co słyszałem to masz 24h na zgłoszenie wad fabrycznych
No to widać, że każdy dostaje różne info..
Trzeba czekać
Te 150 km, to gratis ładowanie na SoC.I bodajże limit 150 km 😀
W poniedziałek, mają mi potwierdzić, czy odbiór we wtorek.24 godziny na zgłoszenie usterek, ale raczej nie uszkodzeń mechanicznych. Jednak chwilę tam posiedzę, nie lubię pośpiechu. Ktoś jeszcze ma na wtorek Katowice?
Ja mam w aplikacji na wtorek ale próbowałem potwierdzić w sobotę i się nie udało dodzwonić. Wcześniej mam maila, że planowana dostawa na 26go ale to takie wróżenie z fusów mam wrażenie.24 godziny na zgłoszenie usterek, ale raczej nie uszkodzeń mechanicznych. Jednak chwilę tam posiedzę, nie lubię pośpiechu. Ktoś jeszcze ma na wtorek Katowice?
Do mnie w sobotę dzwonili i potwierdzili wtorek.Ja mam w aplikacji na wtorek ale próbowałem potwierdzić w sobotę i się nie udało dodzwonić. Wcześniej mam maila, że planowana dostawa na 26go ale to takie wróżenie z fusów mam wrażenie.