Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

Dzk44

Nowy na Forum
W VIN nie ma roku produkcji, tylko rok modelowy. Ja odbierałem auto w grudniu 2020, wyprodukowane w październiku 2020, a rok modelowy ma 2021. Zwykle jest około 3 miesięcy opóźnienia od produkcji do dostawy w przypadku produkcji z Chin/USA. W autach z Berlina jest chyba około miesiąca.
Zobaczę co będzie w pozostałych kwitach. Opieram się na dekoderze Tesli, który mówi że w przypadku samochodów z Chin to rok kalendarzowy (cokolwiek to znaczy). “Model YearCalendar Year for Giga Shanghai-built vehicles”

inter

Pionier e-mobilności
To już sam nie wiem. Według vin rok produkcji jest 24 ale różnie może być.
To nie rok produkcji, tylko wersja modelowa 2024. W VIN mam 24, a na dokumencie 21 grudzien 2023.

inter

Pionier e-mobilności
W Luksemburgu Tm3 podrożała o 1000 euro.

free66

Nowy na Forum

intwine

Nowy na Forum
Podepnę się pod wątek, ale od strony płatności.
Piszecie o wystawionych fakturach końcowych. Jaki jest ich termin opłacenia? Na samym dokumencie nie ma tej informacji, VINu nie ma w pace - jest tylko na fakturze. A odbiór jest planowany na 26 maja...
Czy również opłacaliście fakturę bez terminu z ponad 2-miesięcznym wyprzedzeniem?

inter

Pionier e-mobilności
Podepnę się pod wątek, ale od strony płatności.
Piszecie o wystawionych fakturach końcowych. Jaki jest ich termin opłacenia? Na samym dokumencie nie ma tej informacji, VINu nie ma w pace - jest tylko na fakturze. A odbiór jest planowany na 26 maja...
Czy również opłacaliście fakturę bez terminu z ponad 2-miesięcznym wyprzedzeniem?
Po otrzymaniu FV, max 7 dni do opłacenia. Zobacz dokładnie, musi być VIN w APce.