inter
Pionier e-mobilności
Przy leasingu to inaczej wygląda z płatnością, jak przy płatności gotówką.Czekaj do ostatniej chwili, aż dostaniesz informację o dacie odbioru. Bez tego nie płać.
Przy leasingu to inaczej wygląda z płatnością, jak przy płatności gotówką.Czekaj do ostatniej chwili, aż dostaniesz informację o dacie odbioru. Bez tego nie płać.
Brałem leasing i wiem jak to wygląda i dosłownie w PKO. Umów się z handlowcem że jak się do niego odezwiesz to będzie miał 4 dni na załatwienie wszystkiego. Poradzi sobie wiem z doświadczenia. Tylko miej wszystko dopięte wcześniej - całe formalności itp.Przy leasingu to inaczej wygląda z płatnością, jak przy płatności gotówką.
Czyli mimo że Tesla mówi "czekamy do końca tygodnia na wpłatę", to leasingodawca może to ignorować i nikt mi zamówienia nie anuluje? Na ten moment widzę w ich wymianie maili, że Tesla potwierdza dostawę na koniec maja, na co agent leasingu odpowiedział :Czekaj do ostatniej chwili, aż dostaniesz informację o dacie odbioru. Bez tego nie płać.
No to po co pytasz w ogóle?Czyli mimo że Tesla mówi "czekamy do końca tygodnia na wpłatę", to leasingodawca może to ignorować i nikt mi zamówienia nie anuluje? Na ten moment widzę w ich wymianie maili, że Tesla potwierdza dostawę na koniec maja, na co agent leasingu odpowiedział :
"Więc jak będziemy bliżej tego majowego tygodnia dostawy pojazdu to proszę dać znać w mailu .
Wyślę wtedy mailem z wyprzedzeniem zamówienie na FV sprzedaży pojazdu ."
Ja już i tak wkład własny leasingodawcy opłaciłem, więc kiedy oni się rozliczą między sobą mi różnicy nie robi - o ile nie będę musiał płacić dodatkowych odsetek, ani nie opóźni dostawy ich niedogadanie się.
Biorę pod uwagę, że może dalej czegoś nie rozumiem i da się to łatwiej załatwić. Teraz jeszcze Tesla dzwoniła i mówią, że jeśli do poniedziałku tej wpłaty nie będzie to odpiszą mi VIN i w maju, wtedy kiedy już by miała nastąpić płatność od leasingodawcy, będą mi szukać nowego egzemplarz - o ile będzie... Tym sposobem, w najgorszym wypadku, mogę nigdy tego auta nie dostać, bo poszukają, nie będzie dostępnego, czekanie na kolejną dostawę, znowu szukanie VINu dopiero kilka tygodni przed dostawą. Nie wiem szczerze co robić, po to zamówiłem te Tesle teraz żeby w wakacje ją wykorzystać. Jeszcze mi teraz powiedzieli, że gdybym wybrał ich partnerów leasingu (chyba Santander) to wtedy uruchamiają zawsze leasing w dniu dostawy i nie ma tego problemu - gdybym to tylko wiedział wcześniej.No to po co pytasz w ogóle?![]()
Powiedz im że jak auto będzie w kraju to niech dadzą znać ty dasz znać leasingowi i oni zrobią przelew w 1-2 dni, nie będzie problemu uwierz mi.Biorę pod uwagę, że może dalej czegoś nie rozumiem i da się to łatwiej załatwić. Teraz jeszcze Tesla dzwoniła i mówią, że jeśli do poniedziałku tej wpłaty nie będzie to odpiszą mi VIN i w maju, wtedy kiedy już by miała nastąpić płatność od leasingodawcy, będą mi szukać nowego egzemplarz - o ile będzie... Tym sposobem, w najgorszym wypadku, mogę nigdy tego auta nie dostać, bo poszukają, nie będzie dostępnego, czekanie na kolejną dostawę, znowu szukanie VINu dopiero kilka tygodni przed dostawą. Nie wiem szczerze co robić, po to zamówiłem te Tesle teraz żeby w wakacje ją wykorzystać. Jeszcze mi teraz powiedzieli, że gdybym wybrał ich partnerów leasingu (chyba Santander) to wtedy uruchamiają zawsze leasing w dniu dostawy i nie ma tego problemu - gdybym to tylko wiedział wcześniej.
Mówią jakby to była twarda procedura - nadawnie VIN, czas 5 dni na płatność. I w przypadku braku płatności, zabierają mi VIN. Powiedzieli mi to na telefon i tak samo mailem do leasingodawcy (który już zaznaczył, że zapłacą kilka tygodni przed dostawą, a nie teraz, a Tesla i tak trzyma się kurczowo tej płatności teraz). Nie mam jak powstrzymać ich przed tym odpisaniem VINu, tym bardziej że nawet go w apce nie widzę wciąż. Chyba, że przez "nie będzie problemu" masz na myśli, że z maju znajdzie się inny egzemplarz dla mnie.Powiedz im że jak auto będzie w kraju to niech dadzą znać ty dasz znać leasingowi i oni zrobią przelew w 1-2 dni, nie będzie problemu uwierz mi.
VIN widzi leasinodawca.Mówią jakby to była twarda procedura - nadawnie VIN, czas 5 dni na płatność. I w przypadku braku płatności, zabierają mi VIN. Powiedzieli mi to na telefon i tak samo mailem do leasingodawcy (który już zaznaczył, że zapłacą kilka tygodni przed dostawą, a nie teraz, a Tesla i tak trzyma się kurczowo tej płatności teraz). Nie mam jak powstrzymać ich przed tym odpisaniem VINu, tym bardziej że nawet go w apce nie widzę wciąż. Chyba, że przez "nie będzie problemu" masz na myśli, że z maju znajdzie się inny egzemplarz dla mnie.
Raczej nie widzi, bo nawet nie wpisałem jego danych w uzupełnieniu zamówienia na stronie Tesli. To z kolei mi Tesla powiedziała, żebym nie wpisywał, bo oni sami uzupełnią po zamówieniu faktury przez leasingodawcę. No cyrk straszny, teraz widzę leasingodawca złożył zamówienie na fakturę, pod naciskiem Tesli, więc będę mi leciały odsetki - bo oczywiście normalnych rat z kapitałem nie mogę zacząć płacić do momentu odbioru. I cyk dodatkowe 2 tys zł do kosztu całkowitego leasingu, żenada.VIN widzi leasinodawca.
W zeszłym roku Tesla zmieniła regulamin, bo mieli sporo aut to odbioru i nie opłaconych.Raczej nie widzi, bo nawet nie wpisałem jego danych w uzupełnieniu zamówienia na stronie Tesli. To z kolei mi Tesla powiedziała, żebym nie wpisywał, bo oni sami uzupełnią po zamówieniu faktury przez leasingodawcę. No cyrk straszny, teraz widzę leasingodawca złożył zamówienie na fakturę, pod naciskiem Tesli, więc będę mi leciały odsetki - bo oczywiście normalnych rat z kapitałem nie mogę zacząć płacić do momentu odbioru. I cyk dodatkowe 2 tys zł do kosztu całkowitego leasingu, żenada.