Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

Michal

Moderator
Jutro rano wsiadam i jeżdżę po okolicy cały dzień . Żeby sobie jeździć 😁 Nie wierzyłem , że w tym wieku może być jeszcze taka frajda z prowadzenia samochodu 😉
No to jest magia Tesli - ja nie sądziłem, że w ogóle będzie mi się jakieś auto podobało, a tutaj jak się przejechałem TM3 w 2019 Luxemburg - Kolonia - Luxemburg, to już wiedziałem, że jednak da się polubić auto i jazdę nim :D

Ps. Jedyna rzecz to faktycznie 3,4 razy na A2 tiry potraktowały mnie z naprzeciwka długimi. Czyli cos jest na rzeczy z tymi światłami .
Mam taką teorię, że auto nie wykrywa tirów, bo ich światła są za barierką ale kabina jest ponad, więc Tesla nie wyłącza długich i oślepia ich. Może ktoś im to zgłosi i poprawią.

Koła rzeczywiście mega fajne teraz robią!

nabrU

Moderator

Michal

Moderator

sabrez

Zadomawiam się
@wełna78 Hooo.. ładniutka... No i Leszno - to może się kiedyś będziemy mijać :cool: Miałem brać w tym kolorze... ale zmieniał się termin na dłuższy... więc poszedłem w czerwony.

wełna78

Zadomawiam się
Ale zdjęć to robić i wstawiać na Forum to już nie umie :p

A tak na serio: gratulacje @wełna78 (y)
Więcej wyrozumiałości proszę 😁😜
Choć faktycznie miałem problem z wrzuceniem zdjęć .
I z robieniem fot też wszystko na szybko.
Za dużo emocji przez cały dzień towarzyszyło.
Najpierw niepewność, potem odbiór i skupienie i na końcu powrót do domu i ekscytacja 😎

Ogólnie szalony i intensywny dzień.
Dziś na spokojnie i na chłodno jeszcze wszystko obejrzę i cały czas będę się,,uczyć” auta, ustawiać go odpowiednio pod siebie😉

Najlepszy motyw jest taki ,że mam Młodego we Wrocławiu na studiach . Wbija na chatę raz na 2-3 tygodnie w weekendy.
Wczoraj oświadczył, że dziś wraca i ma …….być auto naładowane 🙈🤣😁
Do tego żona .
Czuję dymy i wyrywanie sobie kierownicy 🤭😜

inter

Pionier e-mobilności
Ktoś kojarzy ile się czeka na zwrot opłaty za rezerwację od Tesli? (1200 zł) Czy trzeba się raczej upominać u nich o to?
Przy gotówce, w momencie dostania FV, jest już ujęte te 1200 zł.

eimi

Pionier e-mobilności
Ależ śmiesznie i miło się czyta te Wasze relacje, emocje, bo człowiek wie już co będzie dalej, proszę o więcej :D

A co będzie dalej? Pojeździcie dłużej, kilka miesięcy, zrobicie kilka tys km i z każdym kolejnym miesiącem coraz więcej rzeczy będzie Wam przeszkadzać, a ekscytacja zostanie wyparta przez rutynę :p Ludzki mózg jest niesamowity. Na razie pozostaje korzystać z tego stanu rzeczy i czerpać endorfin ile się da, wszystkim nabywcom gratuluje zakupu i odbioru :) to fajne auto jest, ale... no właśnie, sami zobaczycie :D

tswiech

Fachowiec
A ja dostałem dziś takiego oto maila:

"Ze względu na nową politykę branżową Twój pojazd musi zostać wysłany z maksymalnie 50% naładowaniem, co oznacza, że stan naładowania Twojego pojazdu Model 3 może być niższy niż nasz zwykły standard w momencie dostawy.

Za niedogodności dajemy Ci 150 km darmowego ładowania Supercharging*. Bon na ładowanie Supercharging będzie można sprawdzić kilka dni po dostawie w sekcji Polecaj i zarabiaj w aplikacji Tesla."

Pytanie zatem jak bardzo naładowane będzie auto jak je odbiorę w środę.

Najnowsze dyskusje