Tesla Model 3, dostawy II kwartał 2024

nabrU

Moderator
Bedzie szla jak zla.
Znajdz mi drugie auto na swiecie ci ma 3 sek do setki za 245kzl

Proszę Cię i ile razy z tego skorzystasz w codziennej jeździe. Po tygodniu - dwóch podjaranie przejdzie...

Pepek

Posiadacz elektryka
Proszę Cię i ile razy z tego skorzystasz w codziennej jeździe. Po tygodniu - dwóch podjaranie przejdzie...
Ja jeżdżę autem prawie codziennie i podjaranie u siebie (a mam auto rok i tylko 6.9s do 100) nie chce przejść, z minimum raz na 1-2 tyg. lubię sobie depnąć dla samego odejścia (oczywiście w bezpieczny sposób). Banan na twarzy nie znika. :)

Michal

Moderator
Nie przechodzi po 3 latach ;)
Teraz już faktycznie rzadziej niż się zdarza depnąć ale to dlatego, że z LR z boostem, to już jest przesada i flaki wywraca :)

krzyss

Pionier e-mobilności
Mi przejdzie, ale wielu posiadaczy BMW ciagle sie jaraja swoim przyspieszeniem.
To jest fajne auto z przyspieszeniem z „supercarow” za ulamek ich ceny.

chris89

Posiadacz elektryka
Myślę, że gdyby szła jak zła to by już zamówienia na wrzesień były, a nie w maju nadal na maj/czerwiec :).. więc tych kilkaset sztuk co jest na tym statku (o ile w ogóle tam tyle 3P stoi) nie zostało nawet wykupionych. Pewnie jak za 3 tygodnie wykupię ponownie to dostanę z tego samego rozdania, 240k zł w mojej kieszeni nadal przez 2 miesiące kosztem zamówienia za 1200 zł. Co jak statek się zapali tak jak ostatnio coś tam płonęło? To chore płacić tak dużo wcześniej, nie wiem.. przemyślę to jeszcze.

Znajomy raz zainwestował w apartamenty, wziął kredyt, deweloper upadł. Spłaca do dzisiaj w banku bo nie było odbiorów i same odsetki lecą po 700 zł, chyba z 10 lat już. Jak się leasing ma do takiej sytuacji jak spłonie statek? To AC przecież nie ma chyba, nie? Bo rejestracji nie było. Przecież to jakaś paranoja.

inter

Pionier e-mobilności
Myślę, że gdyby szła jak zła to by już zamówienia na wrzesień były, a nie w maju nadal na maj/czerwiec :).. więc tych kilkaset sztuk co jest na tym statku (o ile w ogóle tam tyle 3P stoi) nie zostało nawet wykupionych. Pewnie jak za 3 tygodnie wykupię ponownie to dostanę z tego samego rozdania, 240k zł w mojej kieszeni nadal przez 2 miesiące kosztem zamówienia za 1200 zł. Co jak statek się zapali tak jak ostatnio coś tam płonęło? To chore płacić tak dużo wcześniej, nie wiem.. przemyślę to jeszcze.

Znajomy raz zainwestował w apartamenty, wziął kredyt, deweloper upadł. Spłaca do dzisiaj w banku bo nie było odbiorów i same odsetki lecą po 700 zł, chyba z 10 lat już. Jak się leasing ma do takiej sytuacji jak spłonie statek? To AC przecież nie ma chyba, nie? Bo rejestracji nie było. Przecież to jakaś paranoja.
Na to co pokazuje Tesla na stronie to nie patrz. Są osoby co kupowały niby za 3-4 tygodnie, a odbiory miały po 4 miesiacach. Dlatego ja sobie podjechałem i sprawdziłem, co jest dostepne, przed dotarciem statku.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Na to co pokazuje Tesla na stronie to nie patrz. Są osoby co kupowały niby za 3-4 tygodnie, a odbiory miały po 4 miesiacach. Dlatego ja sobie podjechałem i sprawdziłem, co jest dostepne, przed dotarciem statku.
Dokładnie, jak masz daleko do salonu to zadzwoń. Ja dostałem od tesli linka bezpośrednio do egzemplarza który był już na statku

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka

Jak auto spłonie przed dostawą to nie zostanie dostarczone. Jak nie zostanie dostarczone to umowa dostawy nie zostanie wykonana i Tesli nie należą się jakiekolwiek pieniądze. Tu AC nie ma jakiegokolwiek znaczenia.

eugtor

Posiadacz elektryka
Czy na pewno wiemy że dostawa "w połowie maja" będzie ze statku RCC America płynącego do Słowenii z ETA na 18 maja? Bo jest Asian Empire, który płynie do Barcelony z ETA na 16 maja.

UPD: dostałem info od salonu Tesli że jednak dostawa do Warszawy będzie z RCC America i że mają termin dostawy do salonu na 27 maja.

Last edited: