Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

Piotor

Nowy na Forum
Chyba wolałbym dostać auto już w lutym 2023 roku niż np. grudzień 2022, podczas sprzedaży jest to i tak „rok” różnicy. Wiadomo ale wydaje mi się że ludzie patrzą na rocznik i wolą 2021 styczeń niż 2020 grudzień. Takie mam odczucia że patrzą na rok a nie też na miesiąc.
Jeszcze nie odebrałeś zamówionego samochodu a już planujesz jego sprzedaż? 😉
Czasu nie zatrzymamy i co roku będzie starszy a biznes motoryzacyjny jest generalnie tak skonstruowany, że popularne samochody nie są dziełami sztuki i raczej tracą na wartości niż zyskują. Chociaż ostatnio bywa inaczej to taki stan nie będzie trwał wiecznie 🙂

pluto

Pionier e-mobilności
Na pewno? Bo są jakieś sprzeczne info.
Wszystko będzie wiadomo po przekroczeniu kanału sueskiego ;)
Chyba wolałbym dostać auto już w lutym 2023 roku niż np. grudzień 2022, podczas sprzedaży jest to i tak „rok” różnicy. Wiadomo ale wydaje mi się że ludzie patrzą na rocznik i wolą 2021 styczeń niż 2020 grudzień. Takie mam odczucia że patrzą na rok a nie też na miesiąc.
Ja także nie będę odbierał w IV kwartale (jak nie dostanę VIN-u w tym kwartale) ponieważ jak piszesz po miesiącu dwóch już masz auto rocznikowo do tyłu, a po II zawsze na początku roku (Q1) są modele po większej lub mniejszej modernizacji i zawsze coś nowego oferują.
Tak więc czekam do końca tego kwartału i zamówienie anuluję lub będzie do przekazania (jeśli się uda :) ) - w ostateczności odbiorę auto i go sprzedam.

SkropMe

Zadomawiam się
Jeszcze nie odebrałeś zamówionego samochodu a już planujesz jego sprzedaż? 😉
Czasu nie zatrzymamy i co roku będzie starszy a biznes motoryzacyjny jest generalnie tak skonstruowany, że popularne samochody nie są dziełami sztuki i raczej tracą na wartości niż zyskują. Chociaż ostatnio bywa inaczej to taki stan nie będzie trwał wiecznie 🙂
Nie planuje ale wartość auta podskoczy, jeszcze mam zamówienie 259.990 i dopłatę 27 to kurde, nie sprzedam pewnie bo jeszcze mam leafa ale bym zamienił pewnie co trochę

kretilla

Fachowiec
Wszystko będzie wiadomo po przekroczeniu kanału sueskiego ;)

Ja także nie będę odbierał w IV kwartale (jak nie dostanę VIN-u w tym kwartale) ponieważ jak piszesz po miesiącu dwóch już masz auto rocznikowo do tyłu, a po II zawsze na początku roku (Q1) są modele po większej lub mniejszej modernizacji i zawsze coś nowego oferują.
Tak więc czekam do końca tego kwartału i zamówienie anuluję lub będzie do przekazania (jeśli się uda :) ) - w ostateczności odbiorę auto i go sprzedam.
Byłbym ostrożny z anulowaniem. Trafisz na koniec kolejki i znów zacznie się czekanie miesiącami na VIN 🥺

Slomcio

Zadomawiam się
Do mnie jeszcze nikt nie dzwonił natomiast faktura z Vinem już w systemie :)

Czyli wychodzi na to że 3 tydzień września będzie dość aktywny na radzymińskiej :) Ciekawe czy się wyrobią, z dokumentami i rejestracją.

viallos

Pionier e-mobilności
Nie zaglądałem tutaj kilka dni i tu nagle wysyp Vinów .. loguję się na konto Tesli i zaakceptowałem nowe warunki. Vinu wciąż brak ... ale w kodzie strony jest. Zatem jest szansa.
Patrzę jeszcze raz na konto a tam obok Booking Invoice pojawiła się Final Invoice.
Data faktury: 30-sie-2022
Planowany termin dostawy: 27-wrz-2022

TM3LR biała / czarne zamawiana 27-Oct-2021 .. łapiąca się na dopłaty ... niezłe promo się szykuje :)

Czekam na tel z Ząbek.

Last edited: