Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

Michal

Moderator
Za mało ludzi przy tym pracuje, to źle dla wyjadaczy, bo roboty mniej :p

pluto

Pionier e-mobilności
Ze stanow, zle, z china, zle, z niemiec, zle…
A moja Usa jezdzi i sie nie rozpadla jakos… tandeta…
Ja mam z Chin i też nie narzekam :) 5 miesięcy 13 tys. przebiegu żadnych uwag (y) (y)
Zamówienie na drugą Teslę anulowane? :>
A dlaczego mam anulować ? Jak będą jakieś usterki to jest gwarancja, jak będzie ok to będzie żona jeździła, w razie czego ostatecznie można i sprzedać ja nie mam z tym problemów.
Rok temu miałem Teslę model Y i po pół roku sprzedałem bo mi nie podpasowała, chodź także technicznie było ok.

Piter

Posiadacz elektryka
Też zastanawiałem się czy nie wpłynie to na jakość, tym bardziej że w poprzednim tygodniu byłem służbowo w Gigafactory Berlin (niestety nie mogę opublikować zdjęć z hal produkcyjnych) i faktycznie to co zobaczyłem ......... ale taki jest model biznesowy Tesli :)
to może bez publikowania zdjec wyartykułuj co takiego zobaczyłeś, chyba że stoisz na stanowisku „wiem ale nie powiem”

viallos

Pionier e-mobilności
Byłem w okolicy salonu Tesli na zakupach i stwierdziłem że wstąpię i zapytam o ewentualne dostawy. Kierownik nie pozostawił złudzeń .. raczej nie ma szans na cokolwiek w tym kwartale. Powiedział żeby szykować się na ostatni kwartał. Szczególnie jeżeli chodzi o podstawowe modele białe z czarnym wnętrzem które łapały się na dopłaty są mocno do tyłu .. niestety taką mam zamówioną :-( Coś wspomniał że w ogóle na całą Europę brakuje około 40 tysięcy TM3 .. tak więc niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość.