Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2023

cichy_gda

Nowy na Forum
Właśnie tez początkowo myślałem o około 300 autach na miesiąc, ale doszedłem do wniosku ze pewnie połowa to TMY które przyjeżdzają z DE, pewnie kilkanaście - kilkadziesiąt sztuk TMS i TMX, dlatego rzuciłem to 130 sztuk.
Ciekawe ile sztuk dziennie są w stanie faktycznie wydać?

kczyz

Nowy na Forum
Właśnie rozmawiałem z miłą Panią z Tesli i dostawa modelu 3 na plac ze względu na sytuacje na Słowenii przesuneła się na 28.08

mikiniki

Zadomawiam się
No to odbiór na wrzesień :) Szkoda ale trudno, trzeba czekać :)

KRA

Fachowiec
Hejka. Czy coś się rusza w temacie odbiorów Modelu 3? Macie już jakieś ostatnio potwierdzone terminy czy dalej nie wiadomo czy nie trzeba będzie czekać do września z powodu sytuacji na Słowenii?

Nemiroff

Zadomawiam się
Hejka. Czy coś się rusza w temacie odbiorów Modelu 3? Macie już jakieś ostatnio potwierdzone terminy czy dalej nie wiadomo czy nie trzeba będzie czekać do września z powodu sytuacji na Słowenii?
Moi koledzy są aktualnie na Słowenii na lataniu. Wieczorem pojechali popływać w morzu pomiędzy Koprem a Triestem. Nie ma tam szkód w infrastrukturze. Autostrady są przejezdne bezproblemowo. Ciężarówek opór, statki stoją na redzie. Port pracuje. Moim zdaniem to raczej logistyka tesli w PL ma problem. Czesi czy Rumunii planowano odebrali / odbierają samochody z tego samego statku.

Zrzut ekranu 2023-08-21 o 11.24.38.png

Last edited:

bobroska

Zadomawiam się

Mam potwierdzony telefonicznie 18.08 odbiór na 28.08.

tygrysm

Fachowiec
Ja 18.08 dzwoniłem i mi Pan powiedział, że mój samochód ma status "w transporcie" i nie wiedzą nic więcej poza tym, że mam umówiony termin na 30.08. "Jak będą wcześniej to na pewno będą dzwonić".

Natomiast ktoś na fb napisał, że jest teraz w serwisie, plac jest pełny i przyjeżdżają nowe samochody na lawetach. Głównie Y, ale troche 3 też stoi i są szykowane.

cichy_gda

Nowy na Forum
Ja 18.08 dzwoniłem i mi Pan powiedział, że mój samochód ma status "w transporcie" i nie wiedzą nic więcej poza tym, że mam umówiony termin na 30.08. "Jak będą wcześniej to na pewno będą dzwonić".

Natomiast ktoś na fb napisał, że jest teraz w serwisie, plac jest pełny i przyjeżdżają nowe samochody na lawetach. Głównie Y, ale troche 3 też stoi i są szykowane.
Ja przed chwila dzwoniłem. Odbiór mam na 28, jeśli auto będzie wcześniej to na pewno zadzwonią. Pani nie była w stanie powiedzieć czy stoi już fizycznie na ich placu, bo niby ma status w transporcie. Według miłej Pani już kilka lawet z TM3 z aktualnej dostawy przyjechało. Jak tylko auto jest wewnętrznie przez nich zweryfikowane to od razu dzwonią do Klienta czy by łaskawie nie zechciał wcześniej odebrać:)