Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2023

KRA

Fachowiec
I tak to g da. Można co prawdą spisać protokoł, ale i tak zgłasza się w apce, to co się zauważy dodatkowo w domu i to jest uznawane.
A ktoś spisywał taki protokół? Bo mi powiedzieli że nic nie spisują i mam zgłosić w ciągu 24h wszystkie niedoróbki przez aplikację Tesla i to jedyna droga....

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja, ale i tak apka i wizyta via ona.
Potem jeszcze okozalo się że nie dali dywanika na tył i po miesiąc spokojnie zglosilem, zmówili i dostalem. To nie diller co kombinuje,, tu się nie pierdzielą w szczegóły
Odboir trwał z 20 minut,
Oczywiście g zrobią że szparkami ale do nich się przyzwyczajasz, podobnie u mnie z progiem bo to aluminium i tylko wygląda ja w traktorze spaw..
Itd,
Do tego byłem w białej koszuli, pod krawatem i lekko trącający alkoholem, to taki klient jest mniej awanturujący się. Protokoł dotyczy rzeczy które olałem a jedyna wada naprawiona to przytrzaśnięty wężyk spryskiwacza

20230817_065541.jpg

mikiniki

Zadomawiam się
Kiedy ten protokół sporządzić skoro jak jest nie umyty to nie wszystko widać na miejscu?
Zakładasz z góry że będzie trzeba pisać protokół ? :) Może będzie wszystko ok, nie ma co się martwić na wyrost.

Bronek

Pionier e-mobilności
Zakładasz z góry że będzie trzeba pisać protokół ? :) Może będzie wszystko ok, nie ma co się martwić na wyrost.
U mnie facet z Tesli to przyniósł sam. I szukaliśmy co by tam wpisać? Na siłę Może, że to była pierwsza dostawa S i X po długim czasie ?

Picek7

Zadomawiam się
Do tej pory kilka nowych samochodów odbierałem z salonu różnych marek i nigdy nie miałem problemów zwłaszcza z lakierem a tym bardziej ze szczelinami, nawet jak to był Fiat 20 lat temu. Do głowy by mi nie przyszło, żeby nie to forum że tak dokładnie trzeba oglądać Teslę przy odbiorze. Zawsze przy odbiorze przeszedłem samochód dookoła jak nic nie zauważyłem wsiadałem i jechałem do domu. I nigdy niczego mi nie brakowało z wyposażenia i wszystko działało. Dlatego jestem zdziwiony że Teslę trzeba tak dokładnie oglądać przy odbiorze bo tak często znajduje się jakieś wady w nowym samochodzie - Tesli.

Bronek

Pionier e-mobilności
To raczej zbieg dwóch czynników..
Większe prawdopodobieństwo, bo marka jest jaka jest. I ludzie co wydają kasę za którą by kupili ICE zwane premium. Itd.
Do tego, czasem to pierwsze nowe auto.i wiadomo emocje.

Mamy dwie Tesle i akurat one nie odbiegają, a nawet przewyższają wykonaniem np Volvo, Mercedesa itd.. Bo szparka może jedna ma 0,5mm za mało,, ale mechanicznie tamte to "szrot", w porównaniu z Teslą. Nie było auta na aby coś po roku nie nawaliło bardziej istotnego ( cenowo nawet droższe niektóre) . Tu odpukać jest cisza z konkretami

Last edited:

Michal

Moderator
Do tej pory kilka nowych samochodów odbierałem z salonu różnych marek i nigdy nie miałem problemów zwłaszcza z lakierem a tym bardziej ze szczelinami, nawet jak to był Fiat 20 lat temu. Do głowy by mi nie przyszło, żeby nie to forum że tak dokładnie trzeba oglądać Teslę przy odbiorze. Zawsze przy odbiorze przeszedłem samochód dookoła jak nic nie zauważyłem wsiadałem i jechałem do domu. I nigdy niczego mi nie brakowało z wyposażenia i wszystko działało. Dlatego jestem zdziwiony że Teslę trzeba tak dokładnie oglądać przy odbiorze bo tak często znajduje się jakieś wady w nowym samochodzie - Tesli.
95% aut nie ma żadnych wad ale jakoś się tak utarło, że trzeba sprawdzać, u wszystkich producentów.
Można wszystko zgłosić też po odbiorze.

elektryk

Pionier e-mobilności
Ludzie chodzą z mikrometrem i mierzą, bo sami by nie zauważyli różnicy. Po prostu tzw zbiorowy pęd owiec, ktoś nakręca stado, a reszta bezwiednie idzie za nim ;-)

Ja obszedłem dookoła samochód, sprawdziłem czy jest ładowarka, kabel i koniec, cała akcja 3 minuty.

cichy_gda

Nowy na Forum
A tak zupełnie z innej beczki. Czy wiadomo ile TM3 przyjeżdża do PL z jednego statku? Ciekawi mnie czy to będzie np. 30 czy 130 aut? Od tej ilości oraz możliwości wydawania przez Tesle samochodów, zależy realny termin odbioru przez każdego z Nas.

inter

Pionier e-mobilności
Pewnie więcej jak 130, obstawiam na 290 szt.