daniel

Señor Meme Officer
Osoby, które wybierają się w połowie listopada do Warszawy: odbieracie sami swoje auta czy bierzecie kogoś kto się zna ze sobą?
Pewnie pojadę do Wa-wy pociągiem wcześnie rano, będę zmęczony i głodny. Mam obawy, że nie wyłapię jakiejś wady w trakcie odbioru (np. braknie jakiegoś dynksa o którym nawet nie wiem, że powinenem go mieć) i potem będę miał problem, żeby udowodnić, że tak było od początku.

Yavor

Zadomawiam się
Ja wydrukuję checkliste i będę leciał punkt po punkcie. Oczywiście poza tym trzeba dokładnie obejrzeć całe auto (lakier). Mam nadzieję, że nie będzie upierniczone :)
Póki co jestem na etapie wybierania opon zimowych. Prosto z salonu jadę do zaprzyjaźnionego wulkanizatora na wymianę.

PioWi

Zadomawiam się
Mam nadzieje jechać :), Arval mowi ze połowa grudnia (zamowione 09.02.2022), Zabki twierdza ze wydania od 15 listopada

dawson

Fachowiec
Tu można potwierdzic ze vin pochodzi ze statku Grane California:

Trzeba podać odpowiedni nr cargo czy coś:

There are 724 Y's on board, 4276 3's.

For Model Y use shipment number
- S3-22988679

For Model 3 try:
- S3-22988491
- S3-22988538
- S3-22988583
- S3-22988635
- S3-22988664

Tutaj , wpisujesz ten pierwszy nr , nie wiesz który , próbujesz aż trafisz + vin. U mnie jest ten pierwszy.

daniel

Señor Meme Officer
Ja trafiłem dopiero z ostatnim. Właściwie to czemu zamazujemy VIN? ;)
1666785399355.png

Czy ktoś odbiera samochód nie-sam? Może można tu zrobić jakąś ankietę? Chętnie bym się podpiął do kogoś kto zna jakiegoś eksperta. Jeśli nie znajdę to pewnie będę liczył na @DanielGrzyb i EVdlaCiebie.pl

Piter

Posiadacz elektryka
Ja trafiłem dopiero z ostatnim. Właściwie to czemu zamazujemy VIN? ;)
View attachment 7258

Czy ktoś odbiera samochód nie-sam? Może można tu zrobić jakąś ankietę? Chętnie bym się podpiął do kogoś kto zna jakiegoś eksperta. Jeśli nie znajdę to pewnie będę liczył na @DanielGrzyb i EVdlaCiebie.pl
Bez przesady z tą weryfikacją. Jakość Tesli w ostatnim czasie mocno poszła w górę, dla mnie ważne żeby koła się trzymały kupy i żeby auto jechało. Kopnę tylko w koła żeby zweryfikować i jazda do domu…
Ostatnio był nawet raport zgłaszanych usterek na rynku chińskim w grupie aut elektrycznych. Najlepiej wypadł model Y (2,2%), TM3 był o 2 miejsca wyżej (2,7%}, ale obie Tesle miały jeden z najniższych wskaźników zgłaszanych zastrzeżeń. Zaskakująco wysoko był WV iD4 (prawie 10%), co mnie trochę zdziwiło in minus 😳

Last edited:

daniel

Señor Meme Officer
Bez przesady z tą weryfikacją. Jakość Tesli w ostatnim czasie mocno poszła w górę, dla mnie ważne żeby koła się trzymały kupy i żeby auto jechało. Kopnę tylko w koła żeby zweryfikować i jazda do domu…
Ostatnio był nawet raport zgłaszanych usterek na rynku chińskim w grupie aut elektrycznych. Najlepiej wypadł model Y, TM3 był o 2 miejsca niżej, ale obie Tesle miały jeden z najniższych wskaźników zgłaszanych zastrzeżeń. Zaskakująco wysoko był WV iD4, co mnie trochę zdziwiło 😳
Jesteś z Warszawy? Ja będe jechał do Poznania. Jak nie będzie żadnych wad, to będę bardzo szczęśliwy, ale nie chcę podpisywać papierów, że wszystko jest ok, a potem znaleźć jakieś uszkodzenie albo usterkę i na odległość prosić o naprawę. Potem tracić cały dzień na naprawę i wracać jakimś Uberem.

krzyss

Pionier e-mobilności
Jesteś z Warszawy? Ja będe jechał do Poznania. Jak nie będzie żadnych wad, to będę bardzo szczęśliwy, ale nie chcę podpisywać papierów, że wszystko jest ok, a potem znaleźć jakieś uszkodzenie albo usterkę i na odległość prosić o naprawę. Potem tracić cały dzień na naprawę i wracać jakimś Uberem.
I tak podpiszesz :D wszyscy podpisuja potem idą oglądać auto... jak coś będzie nie tak to nie naprawią Ci go od ręki. Będziesz musiał się zgłosić na serwis. Tak to niestety działa, możesz kogoś upoważnić do odebrania oni chyba nie pamietam za kontrolę auta brali 1000.- ale to nic nie zmieni.

Nie ma jakiś większych problemów z nowymi, więc się nie martw na zapas.