Piter

Posiadacz elektryka
Jesteś z Warszawy? Ja będe jechał do Poznania. Jak nie będzie żadnych wad, to będę bardzo szczęśliwy, ale nie chcę podpisywać papierów, że wszystko jest ok, a potem znaleźć jakieś uszkodzenie albo usterkę i na odległość prosić o naprawę. Potem tracić cały dzień na naprawę i wracać jakimś Uberem.
Z Poznania 😗

spavacz

Zadomawiam się
Ja wydrukuję checkliste i będę leciał punkt po punkcie. Oczywiście poza tym trzeba dokładnie obejrzeć całe auto (lakier). Mam nadzieję, że nie będzie upierniczone :)
Póki co jestem na etapie wybierania opon zimowych. Prosto z salonu jadę do zaprzyjaźnionego wulkanizatora na wymianę.
Właśnie jak robicie z oponami? Na miejscu czy przywozicie zimówki szukacie warsztatu?

marbum

Nowy na Forum
There are 724 Y's on board, 4276 3's.

For Model Y use shipment number
- S3-22988679

For Model 3 try:
- S3-22988491
- S3-22988538
- S3-22988583
- S3-22988635
- S3-22988664

Tutaj , wpisujesz ten pierwszy nr , nie wiesz który , próbujesz aż trafisz + vin. U mnie jest ten pierwszy.

Znalazłem dzięki wielkie.

Z odbiorem też się zastanawiam ale raczej check lista i tyle.
A co do opon to mam nadzieję że śniegu nie będzie i chce dojechać na letnich do domu a potem lokalnie zmiana;), po odbiór wybieram się pociągiem a tam raczej ciężko będzie wsadzić opony :p

Michaal

Zadomawiam się
Mnie obsługiwał dodatkowy facet z Rumunii i najpierw oglądałem, a dopiero później kazał podpisać.

O dziwo samochód w aplikacji pojawił sie gdy czekałem w kolejce na odbiór - przed podpisanem, przed kontaktem z obsługa

Last edited:

dawson

Fachowiec
Ja trafiłem dopiero z ostatnim. Właściwie to czemu zamazujemy VIN? ;)
View attachment 7258

Czy ktoś odbiera samochód nie-sam? Może można tu zrobić jakąś ankietę? Chętnie bym się podpiął do kogoś kto zna jakiegoś eksperta. Jeśli nie znajdę to pewnie będę liczył na @DanielGrzyb i EVdlaCiebie.pl

Ja zamazuje bo wszyscy zamazują :p też mnie to zastanawiało ale zachowanie stadne wzięło górę nad rozsądkiem ...

usrobo

Posiadacz elektryka
a ja wczoraj pierwszy raz wymieniałem opony na ziomowe i okazało się ze od nowości mam popsute mocowanie jednego kołpaka, wyrwamy drut i połamane niektóre uchwyty plastikowe, wiec jak widać są pewne ukryte uszkodzenia których nie wychwycicie na odbiorze.
grunt to sprawdzić lakier, reszta jest to naprawy i zgloszenia w pozniejszym terminie ;)

daniel

Señor Meme Officer
W Tesli nowy rok modelowy zwykle rusza w październiku.
W tym filmie mówią, że nowy rok modelowy zaczął się 4 października. Ja dostałem maila z Tesli 14.10, więc nie wiem czy on już był wyprodukowany czy dopiero zaplanowany. W sumie w tym roku to chyba lepiej mieć starszy model, bo w nowym usunęli dużo rzeczy i obiecali kilka, które będą dostępne dopiero z aktualizacją.

Dobra, może mam wykrzywione oczekiwania przez usłyszane historie o serwisie Tesli. Jak cena to będzie 1000 zł to klasycznie "nie no, tyle to nie". Płaciłem 300 zł za sprawdzenie używanej Corolli. Co prawda na przełomie 2017/2018 w Poznaniu, ale 500 to moja psychologiczna granica. ;0

Rafalski

Posiadacz elektryka
W tym filmie mówią, że nowy rok modelowy zaczął się 4 października. Ja dostałem maila z Tesli 14.10, więc nie wiem czy on już był wyprodukowany czy dopiero zaplanowany. W sumie w tym roku to chyba lepiej mieć starszy model, bo w nowym usunęli dużo rzeczy i obiecali kilka, które będą dostępne dopiero z aktualizacją.

Dobra, może mam wykrzywione oczekiwania przez usłyszane historie o serwisie Tesli. Jak cena to będzie 1000 zł to klasycznie "nie no, tyle to nie". Płaciłem 300 zł za sprawdzenie używanej Corolli. Co prawda na przełomie 2017/2018 w Poznaniu, ale 500 to moja psychologiczna granica. ;0
Mi by pasował i starszy i nowy model, na plus starego to czujniki parkowania, na plus nowego zmiany w zawieszeniach na bardziej komfortowe. Jak się teraz zastanawiam to jeżeli różnica w komforcie byłaby znaczna to wolałbym nawet nowy model :D

Kmicin

Zadomawiam się
Mi by pasował i starszy i nowy model, na plus starego to czujniki parkowania, na plus nowego zmiany w zawieszeniach na bardziej komfortowe. Jak się teraz zastanawiam to jeżeli różnica w komforcie byłaby znaczna to wolałbym nawet nowy model :D
Zasadnicze pytanie co u Elona znaczy komfortowe zawieszenie. Ciekawe czy ktoś odczuje jakąś różnice wogole😅
Trzeba liczyć na jakiś test na youtube aby odniósł się do "starego" egzemplarza.