Szymek

Fachowiec
Wstyd... Moze chcą te gwiazdki NCAP potwierdzić?
Nikt nawet nie chce za darmo. 4 km na Radzymińskiej jest warsztat w Ząbkach też.
Gdyby koledzy z Forum się nie zadeklarowali a "blondynka', nie poinformowała że wymienią,OPONY!!! Mto bym sobie to załatwił. Miałem dostarczyć OPONY!
Nomenklatura może być problemem w relacjach międzynarodowych, tłumaczeniu i zwyczajach. Tu mówimy z Polską po Polsku w Polsce. Gdzie koła to felgi i opony, Reszta nawet w sklepach jest segregowana na felgi z oponami lub całe koła, opony i felgi. Zresztą co ja.... Przecież to oczywiste.

Dla mnie może ich nie być, jak nie potrafią pracować to niech ich zamkną. My sobie poradzimy w cywilizacji. Myślę że jednak epoka węgla to właściwy stan dla nas Mamy geny jednak takie, że bez bata sobie nie radzimy.
Rozmawiałem właśnie z Teslą i mówią że wymienią same opony na zimowe. Upewniałem się i wyraźnie tłumczyłem Panu że chodzi mi o opony, nie koła, że będzie to czarne co jest owinięte na to aluminiowe bez tego aluminiowego. Mówią że zmienią na piątek jak dośle do środy.

Bronek

Pionier e-mobilności
ODSZCZEKUJE!
Podupszczony szybko sięgam po toporek. Kiedyś dokonywałem samosądu na siedmiolatku na korytarzu w szkole, (zresztą na oczach dyżurnej nauczycielki), bo wg mojego syna, czapkę czy pieniądze ten łepek zabrał. Gdy przechodziłm do duszenia i wyrywania kończyn, to syn nagle stwierdził, że to te ten...

Last edited:

Szymek

Fachowiec
ODSZCZEKUJE!
Aż tak bardzo bym się nie spieszył. Biorę pod uwagę że w piątek przyjadę i opony będą leżeć niezmienione. Zwłaszcza że tak jak pisałeś gość mówił że każda opona ma mieć karteczkę z VINem (sic!). Na oponeo jedyne co mogłem zrobić to wkleić VIN w każde możliwe pole tekstowe niebędące nazwą ulicy i tyle. Będę dzwonił i prosił żeby to jakoś ogarneli a jak nie to czeka mnie jazda na łyżwach po okolicy.

Szymek

Fachowiec
Hej, czy ktoś miał może problem z rejestracją auta w oparciu o oświadczenie o zwolnienie z akcyzy? W Szczecinie upierają się że nie zarejestrują samochodu bez kwitka z Urzędu skarbowego. Tesla z kolei mówi ze tego zaświadczenia nie wyśle. Ponoć możliwa jest jakaś rejestracja warunkowa. Ale na to nie chce się zgodzić PKO Leasing. Mamy impasik.

Last edited:

Michal

Moderator
Idź do innego urzędu ;)

Aman

Nowy na Forum
Hej, czy ktoś miał może problem z rejestracją auta w oparciu o oświadczenie o zwolnienie z akcyzy? W Szczecinie upierają się że nie zarejestrują samochodu bez kwitka z Urzędu skarbowego. Tesla z kolei mówi ze tego zaświadczenia nie wyśle. Ponoć możliwa jest jakaś rejestracja warunkowa. Ale na to nie chce się zgodzić PKO Leasing. Mamy impasik.
Niestety jak widac u nas to kwestia interpretacji. Pewnie z 99% kierowcow T nie miala zadnego problemu, ale 1% natrafi na takiego urzednika...

Szymek

Fachowiec
Idź do innego urzędu ;)
Niestety nie mogę... multi assist zajmuje się rejestracją. W ogóle zacząłem robić już aferę w PKO bo sytuacja staje się absurdalna. I dostaje takie info od Pani do Leasingu.
Rozmawiałam właśnie z rejestratorem. Twierdzą że Santander wyraził zgodę na rejestrację warunkowe A teraz jest problem bo rejestrację są niedokończone bo Tesla nie odsyła już ponad dwa tygodnie brakujących oswiadczen
Jeśli rejestracja warunkowe nie zostanie dokończone w wymaganym czasie wydział komunikacji cofa taka rejetaracje i karze wyrejestrować pojazd
My jako PKO leasing Nie możemy do tego dopuścić.

No same dramaty z tą straszną Teslą. Normalnie problemy nie do rozwiązania ;)

daniel

Señor Meme Officer
Niestety nie mogę... multi assist zajmuje się rejestracją. W ogóle zacząłem robić już aferę w PKO bo sytuacja staje się absurdalna. I dostaje takie info od Pani do Leasingu.

No same dramaty z tą straszną Teslą. Normalnie problemy nie do rozwiązania ;)
Niech zadzwonią do Poznania i dowiedzą się jak to się robi.

BIP Poznań
1671031735828.png