Michal

Moderator
Przez oponeo możecie zamówić z dowozem do serwisu i od razu wymianą.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Ja czekam na swoje felgi i opony więc przetestowałem jazdę na letnich w porównaniu do spalinowki w zimowych z napędem na przód. Jeśli chodzi o przyspieszanie to jest mniej więcej to samo, pewnie dlatego że 4x4. Hamowanie natomiast na letnich ok 2x gorzej. Na zakrętach wystarczy tylko delikatnie pedał gazu wcisnąć i tyłek zarzuca.
Druga sprawa to że mam podjazd z dość znacznym spadkiem i po powrocie wszedłem do domu, kwadrans później wychodzę a auto stoi w innym miejscu;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Mi Panienka mówiła że wymienia opony. No Kur... A SKORO pracuje w motoryzacji to chyba odróżnia pojęcia :eek:opony a koła ?
Może i j8e zmieniają bo to nie wulkanizacja w autach jeżdżących, ale nowych wypuszczanych na drogi to powinien być obowiązek spytania się klienta w trosce o jego bezpieczeństwo skoro chwalą się gwiazdkami. Prawnego obowiązku nie ma

Co Pani Jowita napisała
Jeśli chodzi o opony zimowe- to może Pani zamówić po prostu przez kogoś innego- ponieważ u nas w serwise sa obecnie spore braki magazynowe pod wzgledem opon - i te zamówione opony wysłać prosto do nas (najważniejsze, żeby te opony zostały opisane numerem VIN samochodu) i wtedy seriws zmieniłby te opony z letnich na zimowe.

Potrzebujemy tylko informacji z Pani strony, jeśli takie opony zostałyby wysłan e.

Last edited:

Michal

Moderator
@Michal, ale chyba nie w serwisie Tesli?
Chyba nie ale pewnie gdzieś zaraz obok się znajdzie jakiś warsztat - dużo tego powinno być na Targówku.
Teraz już nie powinno być tłumów po wymianę opon, bo pierwszy śnieg już dość dawno spadł, więc zostali tylko Ci, co się po wczorajszej jeździe "bardziej bokiem niż prosto", przeproszą z zimówkami, a całoroczne wywalą do śmieci ;)

Aman

Nowy na Forum
Kupilem całe koła, ale mi ich nie zamontowali w dniu odbioru. Po telefonie do centrali powiedziano mi, zebym napsial zgloszenie w aplikacji, bo maja słabą dostępność. Zaczynalo juz padac, wiec napisalem, zeby mi po prostu wyslali do domu. Po ok 2 tyg. od odbioru dostalem zimowki. Natomiast u nich na stronie "koła" widnieją jako "opony zimowe", moze wiec to kwestia nomenklatury. Niemniej jednak komunikacja z nimi jest do poprawy...

daniel

Señor Meme Officer
Mi Panienka mówiła że wymienia opony. No Kur... A SKORO pracuje w motoryzacji to chyba odróżnia pojęcia :eek:opony a koła ?

Co Pani Jowita napisała
Wymiana opon aluminiowe 18" to jakieś 200 PLN, a większe to pewnie jeszcze więcej. Tak za darmo byś chciał? :p
Moim zdaniem to wstyd teraz wystawiać klienta na letnich oponach przy opadach śniegu.

Bronek

Pionier e-mobilności
Wstyd... Moze chcą te gwiazdki NCAP potwierdzić?
Nikt nawet nie chce za darmo. 4 km na Radzymińskiej jest warsztat w Ząbkach też.
Gdyby koledzy z Forum się nie zadeklarowali a "blondynka', nie poinformowała że wymienią,OPONY!!! Mto bym sobie to załatwił. Miałem dostarczyć OPONY!
Nomenklatura może być problemem w relacjach międzynarodowych, tłumaczeniu i zwyczajach. Tu mówimy z Polską po Polsku w Polsce. Gdzie koła to felgi i opony, Reszta nawet w sklepach jest segregowana na felgi z oponami lub całe koła, opony i felgi. Zresztą co ja.... Przecież to oczywiste.

Dla mnie może ich nie być, jak nie potrafią pracować to niech ich zamkną. My sobie poradzimy w cywilizacji. Myślę że jednak epoka węgla to właściwy stan dla nas Mamy geny jednak takie, że bez bata sobie nie radzimy.