Michal

Moderator
nie udało mi się zmusić BT Audio
Wybrałeś w aucie źródło dźwięku BT?
Jest drop-down z wyborem radio, BT, coś tam, ...
Ewentualnie ustawienia BT w aucie albo w telefonie.
Mam Pixel 5 i działa, a tutaj czysty android.

Phitherek_

Posiadacz elektryka
Tak, wybrałem źródło dźwięku BT, był połączony. W telefonie mi raportował problem z połączeniem. Ja mam Redmi Note 7, ale z Lineage OS, czyli praktycznie czysty Android również.

PioWi

Zadomawiam się
A ja taką zamówiłem w sierpniu 2022 z terminem marzec 2023, ale zrezygnowałem, bo pojawiła się TMY rwd. TM3 miałem gotową do odbioru 2 tygodnie temu, więc coś kolego mocno nie halo. Jeszcze wczoraj mialem TM3 na moim koncie tesli, dzis zniknęła, bo chciałem Tobie vin podać byś sobie przejął.
Szczerze gratuluję ale zupełnie nie rozumiem o co chodzi z arvalem w takim razie

Kmicin

Zadomawiam się
No i stało się ;). Od dzisiaj jestem szczęśliwym właścicielem leasingobiorcą Tesli Model 3 Long Range AWD. Jedyne do czego mogę się przyczepić to że wydali auto ze stanem baterii 44%, przez co musiałem jeszcze zawitać na SC Warszawa, ale tak to cały proces szybko, sprawnie, miło i bez problemu wszystkie wątpliwości zostały wyjaśnione/umyte/wypolerowane :D.

SC Warszawa to jakaś masakra ten parking, ale przynajmniej jest restauracja z dobrym jedzeniem, tak że musiałem auto przestawiać jeszcze po skończeniu ładowania, i to w większości równolegle z drugim stanowiskiem, więc rozumiem teraz skąd tyle głosów, że ładowanie jest czasem zbyt krótkie :D.

Naładowałem ostatecznie do 90%, w garażu w Krakowie zostało mi 21%. Dokładnych statystyk jeszcze nie rejestrowałem. Warunki średnie, koło 2 stopnie C, mgła, deszcz/mżawka.

Na plus:
- one-pedal driving
- szybko przyzwyczaiłem się do tych Teslowych migaczy
- auto długie nawet nawet, tylko potem już we mgle gorzej
- auto wycieraczki nawet nawet, tylko czasem wolałbym, żeby były trochę bardziej czułe na drobny deszcz
- kluczyk BT
- przyciemniane lusterka wszystkie
- kamery
- regulacja wszystkiego
- AP - daje trochę odpocząć na S-ce
- systemy bezpieczeństwa
- cisza - w porównaniu z poprzednim starym ICE to przepaść
Na minus:
- nie udało mi się zmusić BT Audio - multimediów do współpracy z prawie czystym Androidem. Będę jeszcze dłubał jak znajdę więcej czasu.

To super, szerokości. Ja już odliczam do 1 kwartału 23r.

Co masz na myśli mówiąc o teslowskich migaczach, jest coś specyficznego w nich?

Cieszy fakt ciszy, z jakiego auta się przesiadłeś, że aż taka różnica?

daniel

Señor Meme Officer

Kiedy głęboko wciśniesz kierunkowskazy, to nie zostają zablokowane tylko wracają do środkowego położenia. Żeby je wyłączyć trzeba lekko pyknąć dźwignią. Wyłączają się też oczywiście same jeśli odpowiednio mocno skręcisz kierownicą.

zibizz1

Pionier e-mobilności
W BMW jest podobnie ale gorzej. W Tesli żeby wyłączyć migacz można chyba w dowolną stronę lekko, w BMW trzeba w ta samą stronę w którą został włączony, jak w drugą stronę ruszysz to zaczyna od razu migać drugi. Dlatego użytkownicy BMW nie lubią z nich korzystać podobno;)

Phitherek_

Posiadacz elektryka

Wcześniej jeździłem Passatem B6, więc poprzeczka nie jest wysoka.

Szymek

Fachowiec
Patrząc na mapę i forum UK nie widać kolejnego statku który by kierował się do Koper. Wyglada na to ze kolejnej dostawy do PL nie będzie. Również statki które płyną do innych portów przekroczyły już punt w którym rozdawane są VINy. Ktoś coś słyszał żeby w ostatnim czasie do kogoś VIN spłynął?

U mnie jedyne co się pojawiło na koncie to prośba o akceptację Tesla Vision. Ale to chyba niewiele oznacza. Dalej brak daty, brak vin.

Piernik

Posiadacz elektryka
Patrząc na mapę i forum UK nie widać kolejnego statku który by kierował się do Koper. Wyglada na to ze kolejnej dostawy do PL nie będzie. Również statki które płyną do innych portów przekroczyły już punt w którym rozdawane są VINy. Ktoś coś słyszał żeby w ostatnim czasie do kogoś VIN spłynął?

U mnie jedyne co się pojawiło na koncie to prośba o akceptację Tesla Vision. Ale to chyba niewiele oznacza. Dalej brak daty, brak vin.
Do tej pory często po takich akceptacjach pojawiał się VIN.
A było to już dwa razy, raz jak zmieniali procek na AMD bo nieznacznie spadał zasię a teraz Vision.

Szymek

Fachowiec
Do tej pory często po takich akceptacjach pojawiał się VIN.
A było to już dwa razy, raz jak zmieniali procek na AMD bo nieznacznie spadał zasię a teraz Vision.
Ok, pojawił się u mnie VIN w kodzie strony. Co ciekawe w api nie ma roku modelu a zwykle był. Sprawdzajcie u siebie.

Na razie się nie napalam bo wiem że VINy bywają ulotne (miałem już we wrześniu VIN i zniknął po 3 dniach). Zwłaszcza gdy zlatują pojedynczo ze statku nieprzeznaczonego na nasz region. W końcu lawety z jednym autem do PL nie wyślą.