No i stało się

. Od dzisiaj jestem szczęśliwym
właścicielem leasingobiorcą Tesli Model 3 Long Range AWD. Jedyne do czego mogę się przyczepić to że wydali auto ze stanem baterii 44%, przez co musiałem jeszcze zawitać na SC Warszawa, ale tak to cały proces szybko, sprawnie, miło i bez problemu wszystkie wątpliwości zostały wyjaśnione/umyte/wypolerowane

.
SC Warszawa to jakaś masakra ten parking, ale przynajmniej jest restauracja z dobrym jedzeniem, tak że musiałem auto przestawiać jeszcze po skończeniu ładowania, i to w większości równolegle z drugim stanowiskiem, więc rozumiem teraz skąd tyle głosów, że ładowanie jest czasem zbyt krótkie

.
Naładowałem ostatecznie do 90%, w garażu w Krakowie zostało mi 21%. Dokładnych statystyk jeszcze nie rejestrowałem. Warunki średnie, koło 2 stopnie C, mgła, deszcz/mżawka.
Na plus:
- one-pedal driving
- szybko przyzwyczaiłem się do tych Teslowych migaczy
- auto długie nawet nawet, tylko potem już we mgle gorzej
- auto wycieraczki nawet nawet, tylko czasem wolałbym, żeby były trochę bardziej czułe na drobny deszcz
- kluczyk BT
- przyciemniane lusterka wszystkie
- kamery
- regulacja wszystkiego
- AP - daje trochę odpocząć na S-ce
- systemy bezpieczeństwa
- cisza - w porównaniu z poprzednim starym ICE to przepaść
Na minus:
- nie udało mi się zmusić BT Audio - multimediów do współpracy z prawie czystym Androidem. Będę jeszcze dłubał jak znajdę więcej czasu.