Michal

Moderator
Od czterech lat wożę w bagażniku (ach) evse 3 fazowe z wszystkimi kombinacjami 230/1 F /3 F od 10A do 32A, przejściówek.

Użyłem 1x i to nie było konieczne a tylko bo byla możliwość i powodem ciekawość ( rok 2018 i posucha tamtych lat)
Aj, bo Ty już stary jesteś i nie jeździsz nigdzie dalej :p
Ja mam 3 fazowe i 1 fazowe używam kilka razy w roku - u teściów i rodziców, na wycieczkach w pensjonatach, w hotelach.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja tylko zwracam uwagę że nie ma co kupować na zapas, lub z obaw, że się może przydać. .Tak zrobiłem ja , dla nas bez sensu. Wiedziałem, że po hotelach się nie będziemy tułać, mamy pewien dystans jako że rodzina posiada duży hotel , to tylko jak musimy A wtedy było cienko z ładowarkami.to mnie lekko tłumaczy i Leaf. Teraz to jest raj w stosunku do poprzedniej dziesięciolatki.. A do Tesli I jej podobnych samochodów bym się wstrzymał lub kupił tylko mobilną i do domu i do jazdy. Oczywiście że każdy sobie rzepkę sktobie.

dawson

Fachowiec
Ja tam w domu mam EVSE od Tesli i daje rade , 3kW. Auto podpięte non stop kiedy jest pod domem. Oczywiść WC Gen III byłby lepszy ale jak się nie ma co się lubi , to się lubi co się ma :p

daniel

Señor Meme Officer
Chciałem tylko powiedzieć, że cieszę się, że udało mi się odebrać samochód przed śniegiem. Wczoraj była taka szklanka, że rekuperacja robiła mi hamowanie pulsacyjne. Miałem okazję zaobserwować jak się zachowuje samochód na śliskiej nawierzchni. Lekko gaz w zakręcie i idzie bokiem. A wymiana opon na zimowe umówiona dopiero na wtorek.

Aman

Nowy na Forum
Ja nadal czekam na kupione koła :) Telefon (jak się okazało do Berlina) spowodował jedynie ponowne zgloszenie sprawy przez apke, zeby mogli sledzic. Ponoc maja trochę takich przypadków...

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Czy jedyna zmiana w roczniku 2023, to brak czujników parkowania?
Przez ostatnie 2 lata Tesla bardziej się starała: powiększona bateria, ogrzewana kierownica, lifting wnętrza, matrycowe lampy, ulepszone tylne lampy, nowy procesor AMD Ryzen i akumulator 15V (Li-Ion), automatycznie otwierana/zamykana klapa bagażnika, podwójne szyby, ładowarka do smartfona.

Michal

Moderator
Oni nie robią roczników :p wypuszczają zmiany tak jak je przygotują.

xhonet

Zadomawiam się
Czy jedyna zmiana w roczniku 2023, to brak czujników parkowania?
Przez ostatnie 2 lata Tesla bardziej się starała: powiększona bateria, ogrzewana kierownica, lifting wnętrza, matrycowe lampy, ulepszone tylne lampy, nowy procesor AMD Ryzen i akumulator 15V (Li-Ion), automatycznie otwierana/zamykana klapa bagażnika, podwójne szyby, ładowarka do smartfona.
Poprawiali to co szwankowało. Nie mogą co chwile coś zmienić, bo generuje im to dodatkowe koszty:) w porównaniu z innymi markami to i tak ciężko za nimi nadążyć;) Zwróć tez uwagę jak szybko zmieniały się smartfony na początku swojej drogi…teraz to już detale.