W piątek odebrałem pierwsze auto elektryczne z zamiarem ładowania tylko na stacjach publicznych. I niestety nastał problem. Nie licząc pierwszego podłączenia do ładowania w piątek (może byłem delikatną typową blondynką) to bez problemu podpinałem się na pobliskim Kauflandzie i Lidlu. Wszystko było piękne przez pierwsze 3 ładowania. Wczoraj zajechałem na Kaufland... i tak na wolnym ładowaniu: 8 prób podłączenia nieudane z komunikatem "Nie można rozpocząć ładowania - Możesz spróbować ponownie naładować pojazd lub anulować proces łączenia". Wciskam "Ponów" i wciąż to samo.
Zadzwoniłem z tym problemem do Kauflandu, zrestartowali ładowarkę. Próbowałem ponownie 2x i wciąż to samo. Ponownie zadzwoniłem, zrestartowali ładowarkę. Dwie godziny później podjechałem i spróbowałem dwukrotnie i ten sam komunikat.
Pojechałem na Lidla, za trzecim razem się udało..., komunikat analogiczny jak w Kauflandzie. Czy ja robię coś źle?
Moja procedura postępowania:
1. Wpinam przewód AC do ładowarki.
2. Wpinam przewód do samochodu Opel Corsa.
3. Uruchamiam aplikację Kaufland.
4. Wybieram w aplikacji złącze.
5. Uruchamiam ładowanie.
Po czym wyskakuje powyższy komunikat. Gdzie popełniam błąd?
Wczoraj mi się bardzo spieszyło i trochę mnie to poirytowało..., w szczególności, byłoby to bardzo problematyczne, co by było gdyby człowiek miał ostatnie pieniądze i sobie zamroził na kilka-kilkanaście godzin. Na ładowarce przy Kauflandzie bardzo mi zależy, bo jest najbliżej domu - około 200m.