Szymek

Fachowiec
Według pana Miserable DONG A GLAUCOS płynie do Koper ETA 11-12 grudnia czyli plac Ząbki dwa tygodnie później, czyli wydawanie samochodów krótko przed światami albo między świętami a nowym rokiem. Statek ma być w piątek w Singapurze na tankowanie. Dostał już ktoś z niego VIN?
Jak w piątek tankuje to pewnie gdzieś na koniec tygodnia rozdadzą VINy. Ostatnia szansa w tym roku. Jeżeli teraz nie odbiorę to kolejna szansa pewnie w lutym a to już będzie dla mnie 1 rok czekania. Nigdy więcej się na coś takiego nie pisze. Jak kupować coś od Tesli to z tego co jest w dostępnych ręki i tyle 😖

chlebu

Nowy na Forum
To lecą w kulki w tym arvalu. Ja swoją zamówiłem 27 sierpnia 2022 r. i jutro odbieram.
Zamówiłeś ,czyli podpisałeś umowę czy widzisz datę zamówienia 27 sierpnia 2022?
Jak w piątek tankuje to pewnie gdzieś na koniec tygodnia rozdadzą VINy. Ostatnia szansa w tym roku. Jeżeli teraz nie odbiorę to kolejna szansa pewnie w lutym a to już będzie dla mnie 1 rok czekania. Nigdy więcej się na coś takiego nie pisze. Jak kupować coś od Tesli to z tego co jest w dostępnych ręki i tyle 😖
Zamawiałeś indywidualnie na początku roku i nie masz? Myślałem, ze takie rzeczy tylko w Arvalu.

Szymek

Fachowiec
Zamawiałeś indywidualnie na początku roku i nie masz? Myślałem, ze takie rzeczy tylko w Arvalu.
Tak, indywidualnie. Nie wydaje mi się żeby to miało znaczenie. Wszystko zależy od konfiguracji i czy akurat takie auto znajduje się na statku na dany region.

daniel

Señor Meme Officer
Tak, indywidualnie. Nie wydaje mi się żeby to miało znaczenie. Wszystko zależy od konfiguracji i czy akurat takie auto znajduje się na statku na dany region.
Model 3 RWD? Chyba na każdym statku jest taki.

Szymek

Fachowiec
Model 3 RWD? Chyba na każdym statku jest taki.
Nie bardzo zrozumiałem to co napisałeś. Samej wersji RWD możesz miec 40 wariantów (5 kolorów, 2 wnętrza, 2 rodzaje felg i hak). Podejrzewa się również ze auta z FSD i EAT są również osobnym wariantami a to jeszcze zwiększa liczbę permutacji. Nie wspominając już o TM3LR i TM3P.

W skrócie - jak już spotyka nas to szczęście i statek płynie na nasz region to jeszcze musi być na nim samochód w dokładnie w Twojej wersji abyś dostał VIN. Nikt do ciebie nie zadzwoni z pytaniem czy może być to samo tylko z czarnymi siedzeniami🙃 Co więcej, Tesla produkuje auta partiami - np same czarne LR z białym wnętrzem, tydzień później niebieskie LR z czarnym itd. Na statek trafiają wiec raczej powtarzające się wersje a nie pełen wachlarz możliwości.

Inna sprawa ze dokładnie to nikt nie wie jak tesla to robi. Ale wszyscy wiedza ze robi to ****owo. O czy świadczy fakt ze nie wszyscy z 2021r odebrali swoje auta.

PioWi

Zadomawiam się
Nie bardzo zrozumiałem to co napisałeś. Samej wersji RWD możesz miec 40 wariantów (5 kolorów, 2 wnętrza, 2 rodzaje felg i hak). Podejrzewa się również ze auta z FSD i EAT są również osobnym wariantami a to jeszcze zwiększa liczbę permutacji. Nie wspominając już o TM3LR i TM3P.

W skrócie - jak już spotyka nas to szczęście i statek płynie na nasz region to jeszcze musi być na nim samochód w dokładnie w Twojej wersji abyś dostał VIN. Nikt do ciebie nie zadzwoni z pytaniem czy może być to samo tylko z czarnymi siedzeniami🙃 Co więcej, Tesla produkuje auta partiami - np same czarne LR z białym wnętrzem, tydzień później niebieskie LR z czarnym itd. Na statek trafiają wiec raczej powtarzające się wersje a nie pełen wachlarz możliwości.

Inna sprawa ze dokładnie to nikt nie wie jak tesla to robi. Ale wszyscy wiedza ze robi to ****owo. O czy świadczy fakt ze nie wszyscy z 2021r odebrali swoje auta.
Moja zamowioan w lutym wersja jest biała RWD, czarne wnetrze, bieda wersja bez haka i tak według mnie nawet dziś tyle czekania (ba nie wiem ile jeszcze) to przegiecie

daniel

Señor Meme Officer

To ciekawe. Jak pracowałem na linii to szły różne typy samochodów i po prostu programy się zmieniały. Fakt, że byłem na spawalni, nie na montażu ani lakierni, ale to musi być niezła perełka, że od roku konfiguracja nie jest produkowana.

Poza tym wydaje mi się, że VIN idzie przed załadowaniem na statek, a produkcja jest zlecana na podstawie zamówień, a nie oderwana od nich

Alicjush

Nowy na Forum
Moja zamowioan w lutym wersja jest biała RWD, czarne wnetrze, bieda wersja bez haka i tak według mnie nawet dziś tyle czekania (ba nie wiem ile jeszcze) to przegiecie
A ja taką zamówiłem w sierpniu 2022 z terminem marzec 2023, ale zrezygnowałem, bo pojawiła się TMY rwd. TM3 miałem gotową do odbioru 2 tygodnie temu, więc coś kolego mocno nie halo. Jeszcze wczoraj mialem TM3 na moim koncie tesli, dzis zniknęła, bo chciałem Tobie vin podać byś sobie przejął.

Phitherek_

Posiadacz elektryka
No i stało się ;). Od dzisiaj jestem szczęśliwym właścicielem leasingobiorcą Tesli Model 3 Long Range AWD. Jedyne do czego mogę się przyczepić to że wydali auto ze stanem baterii 44%, przez co musiałem jeszcze zawitać na SC Warszawa, ale tak to cały proces szybko, sprawnie, miło i bez problemu wszystkie wątpliwości zostały wyjaśnione/umyte/wypolerowane :D.

SC Warszawa to jakaś masakra ten parking, ale przynajmniej jest restauracja z dobrym jedzeniem, tak że musiałem auto przestawiać jeszcze po skończeniu ładowania, i to w większości równolegle z drugim stanowiskiem, więc rozumiem teraz skąd tyle głosów, że ładowanie jest czasem zbyt krótkie :D.

Naładowałem ostatecznie do 90%, w garażu w Krakowie zostało mi 21%. Dokładnych statystyk jeszcze nie rejestrowałem. Warunki średnie, koło 2 stopnie C, mgła, deszcz/mżawka.

Na plus:
- one-pedal driving
- szybko przyzwyczaiłem się do tych Teslowych migaczy
- auto długie nawet nawet, tylko potem już we mgle gorzej
- auto wycieraczki nawet nawet, tylko czasem wolałbym, żeby były trochę bardziej czułe na drobny deszcz
- kluczyk BT
- przyciemniane lusterka wszystkie
- kamery
- regulacja wszystkiego
- AP - daje trochę odpocząć na S-ce
- systemy bezpieczeństwa
- cisza - w porównaniu z poprzednim starym ICE to przepaść
Na minus:
- nie udało mi się zmusić BT Audio - multimediów do współpracy z prawie czystym Androidem. Będę jeszcze dłubał jak znajdę więcej czasu.