Szymek

Fachowiec
Podobno 1500 samochodów. Ciekawe, czy coś do PL 'skapnie'?
Nie "skapnie" bo VINy z tego statku już dawno rozdane.

Swoja drogą czy ktoś ma jakieś potwierdzone info że będzie kolejny statek w tym kwartale? Tzn wiem że była o tym mowa na początku października ale czasu robi się co raz mniej i jakoś nie widać żeby jakieś kolejne statki masowo wypływały. Kilka idzie do Southampton, kilka do Zeebrugge i to na razie tyle.

Rafalski

Posiadacz elektryka
Właśnie odebrałem blachy i miękki dowód. Chyba uda się odebrać auto 12.11. Czy tesla będzie miała ramki na tablice czy mam sobie ogarnąć?

dawidgora

Posiadacz elektryka
Jakbyście mieli wybór odebrać auto w listopadzie/grudniu lub w przyszłym kwartale to co byście zrobili? Ja się zastanawiam z dwóch powodów:

- rocznik 2023 pewnie lepiej się sprzeda (biorę leasing na 4 lata z wykupem)
- czy są jakieś plotki lub potwierdzone informację o tym że w Q1 2023 będzie lepsza bateria lub inne usprawnienie?

Michal

Moderator
Jakbyście mieli wybór odebrać auto w listopadzie/grudniu lub w przyszłym kwartale to co byście zrobili? Ja się zastanawiam z dwóch powodów:

- rocznik 2023 pewnie lepiej się sprzeda (biorę leasing na 4 lata z wykupem)
- czy są jakieś plotki lub potwierdzone informację o tym że w Q1 2023 będzie lepsza bateria lub inne usprawnienie?
Rocznik i tak już jest 2023 i co się miało zmienić, to już się raczej zmieniło. Ja nic nie wiem o nowych planowanych zmianach.

Michal

Moderator

Rafalski

Posiadacz elektryka
możliwe, że np zastosują chemię o wyższej gęstości jednak pojemność zostawią co sprowadzi się do tego, że auto będzie lżejsze. Na razie nic potwierdzonego a ten temat ucichł pół roku temu. No i tu temat dotyczy tylko RWD

dawidgora

Posiadacz elektryka
Dobra, chyba mnie przekonaliście :D Z tego co mi mówiła pani z Tesli jak dzwoniła za wcześniejszym razem to w 2023 odbiór byłby dopiero luty/marzec, a nie wiem czy bym wytrzymał tyle haha :D Chyba że specjalnie mi tak powiedziała, żebym odebrał jak najwcześniej, bo mają nadwyżki

możliwe, że np zastosują chemię o wyższej gęstości jednak pojemność zostawią co sprowadzi się do tego, że auto będzie lżejsze. Na razie nic potwierdzonego a ten temat ucichł pół roku temu. No i tu temat dotyczy tylko RWD
Ja zamówiłem właśnie RWD