spavacz

Zadomawiam się
U mnie okazało się, że tesla nie dostarczyła do leasingu wszystkich kwitów. Dziś dosłali resztę... Może uda się zarejestrować w poniedziałek w Olsztynie. We wtorek o 17 odbiór. Nie wiem czy uda mi się w poniedziałek pojechać po blachy i tym samym będę musiał przesunąć termin odbioru:(
Ja w Olsztynie dziś odebrałem blachy i byłem gotowy na sobotę odbierać, a tu się okazało że auto nadal stoi w porcie w Koper i zonk. Może dojedzie na sobotę/niedziele. "Jak żyć Panie ......!?"

Yavor

Zadomawiam się
Ja w Olsztynie dziś odebrałem blachy i byłem gotowy na sobotę odbierać, a tu się okazało że auto nadal stoi w porcie w Koper i zonk. Może dojedzie na sobotę/niedziele. "Jak żyć Panie ......!?"
Powiadomili Cię o tym chociaż ?

Rafalski

Posiadacz elektryka
Moja dzisiaj w okolicach 16 była w Rybniku. Szansa na planowany odbiór w sobotę jest. Będę potwierdzać w sobotę rano. Jest relatywnie niedaleko, nie wiem czy będzie jutro jechał ale może się to udać. Nie ukrywam, ze sobota pasuje mi idealnie

daniel

Señor Meme Officer
I jak tam ?
Jest dobrze. :):):)
Auto bez żadnych większych wad. Może dwie, trzy rzeczy możnaby wymienić gdyby się ekstra czepiać. Chińskie rączki robią dobre auta. Tak długo je trzepałem aż się zdążyło naładować do 70% i nie musiałem jechać na ładowarkę w Warszawie i pojechałem prosto do Lućmierza. Na szczęście spojrzałem na Google Maps, bo nawigacja w Tesli chyba nie wie, że węzeł jest zamknięty. Bym był trochę zestresowany jakbym musiał ominąć węzeł na ładowarkę. Tak samo z wyjazdem.
Największy problem to w sumie że środkowy zagłówek z tyłu jakoś tak luźno lata, ale Ten Typ Tak Ma.
Ludzie z obsługi w porządku. Nie poganiali, jak o coś prosiłem to też nie było z tym problemu. Fuksnęło mi się też, że nie musiałem długo czekać na auto, bo akurat ściągnęli je z lawety.
Ogólnie 10/10, polecam.

Attachments

• IMG_20221110_151859.jpg
    IMG_20221110_151859.jpg
    3,1 MB · Liczba wyświetleń: 120
  • IMG_20221110_152946.jpg
    IMG_20221110_152946.jpg
    3,6 MB · Liczba wyświetleń: 99
  • IMG_20221110_152952.jpg
    IMG_20221110_152952.jpg
    2,5 MB · Liczba wyświetleń: 118

daniel

Señor Meme Officer
Jeszcze tak na szybko wrażenia z jazdy, bo właśnie dojechałem do Poznania.
MEGA GENIALNIE TEN SAMOCHÓD JEŹDZI. :love::love: Naprawdę teraz rozumiem o co chodzi w 1pedal driving. To jest niesamowicie wygodne. Dodatkowo żadnego wycia, czekania na moc. Naciskam pedal i dwie do przodu. Odpuszczam i cyk zwalnia ze 100 do 70 czy 50 w kilka sekund jak jest ograniczenie. Zawieszenie całkiem ok. Miało być sztywne, a jest naprawdę takie akurat.
Lusterka wsteczne są trochę małe, ale podgląd z kamery zupełnie to rekompensuje.
Automat długich świateł wyłączyłem dosyć szybko, bo zaczął świecić kiedy nie powinien. Autopilota też za bardzo nie wykorzystywałem, bo wycieraczki zaczęły chodzić po suchej szybie. :mad::mad::mad: Tempomat aktywny działa bardzo ok. Mógłby trochę szybciej się zbierać do przyspieszania. Pewnie jest to gdzieś w opcjach, ale jeszcze nie znalazłem. Na A2 korek, bo w przeciwnym kierunku był wypadek. Nosz kuźwa, ludzie. :mad::mad::mad: Za to auto w korku lepsze od DSG, które mam. Tam była walka ze zmianą biegów. 1-2-1-2 hamulec. Tutaj wszystko elegancko. Sam się zatrzymuje, sam rusza. Mega, mega, mega.

A co mnie zaskoczyło jeszcze to tylne światła przeciwmgłowe. Ma czujniki parkowania i podgrzewanie postoju wycieraczek chyba.

Acha, jeszcze jak na deskę przed kierownicą nie pada żadne światło to włącza mi się na sekundę panika "Gdzie są panele? Wyłączyły się!". A potem sobie przypominam, że są na środku. 😅😅

Soltys83

Zadomawiam się
A jak sam odbiór przebiegł? Auto myli, przygotowali coś czy tylko tablice i bierze Pan? Były jakieś kolejki, dużo ludzi? Ile czasu się ladowaleś?