Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023

inter

Pionier e-mobilności
Pierwszy załadunek 16 września, Tesli 3H. Statek CRYSTAL RAY. Wg marinetraffic płynie do Kanady, ale to była ostatnia pozycja, przed przypłynięciem do Chin. Tym bardziej nie może płynąć do Kanady, bo nowej 3 nie można tam zamówić.
Potwierdzone, płynie w kierunku kanału Suezkiego.

Last edited:

Pawilon

Zadomawiam się
Ma ktoś datę dostawy inną niż Październik-Listopad? Na reddicie niektórzy mówią że już mają. Niektórzy nawet dostali luty przyszłego roku. Ciekaw jestem czy ktoś zamawiający z Polski ma już datę.

inter

Pionier e-mobilności
Ma ktoś datę dostawy inną niż Październik-Listopad? Na reddicie niektórzy mówią że już mają. Niektórzy nawet dostali luty przyszłego roku. Ciekaw jestem czy ktoś zamawiający z Polski ma już datę.
Na niemieckim forum są Tm3H SR: Przewidywana dostawa: 14 października - 08 grudnia.
Zamówione początek września.

inter

Pionier e-mobilności
Aktualizacja dostaw.
  1. CRYSTAL RAY 48h S → Abf. SHG 17.09. → Suez 06.10. → ???ca. 4500 Tesla
  2. ASIAN CAPTAIN 36h S → Abf. SHG 26.09. → IZM 18.10. → KOP 22.10.ca. 5000 Tesla

wiktor

Posiadacz elektryka

Jak do mnie dzwonił „opiekun” z Tesli To powiedział żebym Nie nastawiał się na październik tylko na pierwszą połowę listopada to jest najbardziej prawdopodobny termin, zamówiłem 9 września.

inter

Pionier e-mobilności
Jak do mnie dzwonił „opiekun” z Tesli To powiedział żebym Nie nastawiał się na październik tylko na pierwszą połowę listopada to jest najbardziej prawdopodobny termin, zamówiłem 9 września.
Zależy jaka wersja, LR w pierwszej dostawie nie będzie. Większa pewność że jest, to na statku ASIAN CAPTAIN. CRYSTAL RAY nie wiadomo gdzie ma port końcowy, wg mnie pewnie dostawa europa zachodnia.

inter

Pionier e-mobilności

inter

Pionier e-mobilności