Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023

elektryk

Pionier e-mobilności
Ja również jako wieloletni klient bmw kupiłem tesle i po odbiór auta na koniec Q1 2023 czekałem 4 godziny z dziećmi pomimo, że byłem umówiony na godzinę 17stą, wyszedłem z salonu jako ostatni o 21wszej i nie narzekam, proces zakupu i odbioru wygląda inaczej, i mi to nie przeszkadza pomimo, że odbierałem furę za 260k PLN, a czekałem w długiej kolejce.
Ja dzięki uprzejmości PKP spóźniłem się na odbiór ponad godzinę i nie czekałem w kolejce, jedynie jedna osoba przede mną próbowała bezskutecznie robić przelew express elixir za samochód ;-)

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie ukrywam, że widząc ten wpis czuję się mocno oszukany przez sprzedawców w Ząbkach. Składając zamówienie pytaliśmy sprzedawcę o audio i przekonywał, że w wersji Highland zestaw audio będzie identyczny w SR i LR co różni go od dotychczasowych wersji. Gdybyśmy wiedzieli, ze trzeba użyć do tego aplikacji aby sprawdzić to bylibyśmy mądrzejsi. Na stronie niestety nie ma takowych informacji
To jest info ze strony, wszystko jest.

wiktor

Posiadacz elektryka
Ale mi nie odwołali :) a zanim rozpoczną prace ja dojadę do Wawy prawie. Zobaczymy w takim razie. Na grupie na FB widziałem ze mój kolor był na którejś z lawet (zdjęcia na FB). Jak mi odwołają odbiór a będę pod Wawa to wagon ciszy juz nim przez chwile nie bedzie ;)

ypl

Pionier e-mobilności
Ale mi nie odwołali :) a zanim rozpoczną prace ja dojadę do Wawy prawie. Zobaczymy w takim razie. Na grupie na FB widziałem ze mój kolor był na którejś z lawet (zdjęcia na FB). Jak mi odwołają odbiór a będę pod Wawa to wagon ciszy juz nim przez chwile nie bedzie ;)
Ale pamiętaj, zawsze mogłeś kupić Mercedesa czy bmw i byś miał wydawkę auta z kwiatami dla żony, fura owinięta we wstążkę, a opiekun by tańczył i przez dwie godziny pokazywał wszystkie ficzery auta 😅

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Jest na stronie. Trzeba wejsc w funkcje wnetrza przy zamawianiu
View attachment 14085
No i pytanie czy jesteś z tego w stanie wyczytać jakie audio jest w wersji SR - ile głośników i ile subwuferów. To taki pierwszy przykład z brzegu, abstrahując że jest to raczej rodzaj broszury reklamowej a nie wiążącej specyfikacji zakupowej

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
zie już produkowana to zaoferują coś innego jak nie pasuje to trzeba iść do innego
@AntoniFerdynand Tesla nie tylko wprawia w osłupienie ascetycznym wnętrzem ale także ascetyczna obsługą gdzie pracownicy często nie wiedzą wszystkiego a jeśli nawet wiedzą to fabryka robi psikus i nagle przychodzą wersję aut bez jakiegoś komponentu(czujniki parkowania) albo z czymś więcej( reflektory matrycowe, czy większa rozdzielczość kamer).

Ogólnie to w zamówieniu zawsze jest kilka pozycji które muszą być w aucie które przyjedzie i zastrzeżenie że jeśli taka konfiguracja nie będzie już produkowana to zaoferują coś innego jak nie pasuje to trzeba iść do innego salonu
Nie rozumiem - jak auto jest miesiac wcześniej opłacone to jak niby ma się iść do innego salonu???

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Ale to nie rozumiem, chcesz więcej głośników i nie chcesz dopłacać? To ja też tak chce, jeszcze chce za darmo większą baterię, drugi silnik, białą skórę, hak i lakier kolorowy. Ale to chyba tak nie działa, chcemy więcej to trzeba dopłacić 😅
W salonie poinformowano mnie że audio na 17 głośnikach będzie zarówno w wersji LR jak i SR więc chyba mam prawo być rozczarowany. Nie zakładam że sprzedawca celowo mnie oszukał wprowadzając w błąd ale sam był niewłaściwie poinformowany. Podejmując decyzję o wydaniu 211 tys. zł kalkulowałem co w zamian dostnę i czy lepiej kupić teslę czy np. przecenionego e-trona. Niby dlacego mam chcieć teraz dopłacać skoro miało to być w standardzie.